Стерненку змінили запобіжний захід  / фото УНІАН

Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід активісту Сергію Стерненку з цілодобового на нічний домашній арешт.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалила слідча суддя Марина Антонюк.

Суддя відмовила у задоволенні клопотання захисту про зміну запобіжного заходу на особисте зобов'язання та частково задовольнила клопотання прокурора про продовження домашнього арешту на 2 місяці, змінивши запобіжний захід на нічний домашній арешт.

Відео дня

Так, Стерненку заборонено покидати місце проживання з 21:00 до 6:00 наступної доби.

Крім того, йому заборонено виїжджати за межі Києва без дозволу прокурора, слідчого чи суду.

Запобіжний захід діє до 21 вересня.

Читайте такожСтерненко заявляє, що справу проти нього і Шеремета сфабрикували одні й ті самі слідчі

Довідка УНІАН. У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення Стерненком одного з нападників - Івана Кузнєцова.

7 квітня 2020 року генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що підозра Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде пред’явлена в будь-якому разі.

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 115 (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) і ч. 2 ст. 263 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. За даними СБУ, експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

15 червня Шевченківський райсуд застосував до Стерненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.

3 липня Київський апеляційний суд залишив Стерненка під цілодобовим домашнім арештом. Колегія суддів винесла ухвалу, якою відмовила у задоволенні клопотання адвокатів Стерненка про зміну йому запобіжного заходу на більш м’який, зокрема, відпустити на поруки понад 50 осіб.

30 липня Шевченківській райсуд Києва до 11 серпня обмежив термін ознайомлення з матеріалами справи Стерненка та його адвокатів.