Олександр Ткаченко очолив Мінкульт / фото УНІАН

Олександр Ткаченко, якого сьогодні парламент призначив міністром культури та інформаційної політики, назвав пріоритети у роботі на новій посаді.

Як передає кореспондент УНІАН, виступаючи на засіданні парламенту під час розгляду питання про призначення його на цю посаду, Ткаченко зазначив, що під час кризи «ми об’єдналися всією культурною галуззю».

Читайте такожРада призначила Олександра Ткаченка міністром культури

Відео дня

Він подякував представникам сфери культури, з якими працював на посаді голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики. «Культурна галузь та креативні індустрії формують ДНК України», - наголосив Ткаченко.

Він вважає, що всі депутати і представники галузі культури повинні працювати разом і «не ділити країну на патріотів та зрадників».

Ткаченко заявив, що пріоритетом №1 у його роботі на посаді міністра буде відновлення та посилення фінансування галузі культури. Також, додав він, необхідно завершити реструктуризацію міністерства та провести аудит.

«Реальна цифра, яку необхідно спрямувати на підтримку культури та туризму, 3-4 млрд гривень, щоб вижити та повернути можливості для розвитку», - наголосив Ткаченко.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков зазначив, що Ткаченко довів свій «професіоналізм, знання як в комітеті, так і у Верховній Раді, а до цього й на інших важливих посадах, які ви займали».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 4 червня, Верховна Рада призначила Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики України.

Ткаченко був обраний до парламенту за списком партії "Слуга народу", очолював Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.