У Порошенка яскраво "прокололися" із заявою через голосування Держдуми щодо визнання "ЛДНР" (відео)

Ірина Геращенко в Раді закликала запровадити обмежувальні заходи проти депутатів Держдуми Росії, які висловилися "проти розчленування України".

Нардеп від партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко яскраво "прокололася", коментуючи прийняття російською Держдумою звернення до президента РФ Володимиру Путіну із закликом визнати "ДНР" та "ЛНР" незалежними.

Геращенко у Верховній Раді закликала запровадити санкції проти депутатів Держдуми, які проголосували "проти розчленування України".

"Що ми вимагаємо, перше – негайно – санкційні списки щодо кожного покидька з Держдуми, який натиснув на кнопку проти розчленування України. І це наш заклик до всього світу...", – заявила народна обраниця.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року Ірина Геращенко теж яскраво обмовилася в парламенті – "переплутала" прізвища колишнього президента, лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка з чинним главою української держави – Володимиром Зеленським.

Пізніше – наприкінці січня поточного року – сам екс-президент на погоджувальному засіданні в Раді "відзначився" епічною обмовкою.

Порошенко, висловлюючись про позицію своїх соратників, сказав таку фразу: "Шановні друзі, я ще раз акцентую – ми за єдність на словах, а не на ділі".

Агресія Росії проти України – коротко про те, що варто знати

Росія у 2014 році навесні захопила український Крим, а потім вдерлася на частину Донбасу й підтримала бойовиків, які створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР". 

Низка країн Заходу покарали РФ за агресію проти України – були запроваджені санкції.

Влада Росії стверджує, що Крим "повернувся в рідну гавань", а вторгнення на Донбас не визнає. У РФ стверджують, що на частині Донбасу йде "громадянська війна".

Для врегулювання конфлікту були підписані Мінські угоди. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що можливе визнання Росією "ЛДНР" незалежними означатиме її вихід з домовленостей.

Вас також можуть зацікавити новини: