Держдума звернулася до Путіна з приводу "ЛДНР" / ua.depositphotos.com

Держдума Росії прийняла звернення до президента РФ Володимира Путіна із закликом визнати "ДНР" і "ЛНР" - окуповані території Донбасу.

Проект рішення підтримав 351 депутат, проти виступили 16, утримався від голосування 1. Ініціаторами ухваленого документа стали комуністи.

Після голосування спікер Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що прийняте звернення направлять Путіну "негайно". 

"Депутати вважають, що визнання "ДНР" і "ЛНР" створить підстави для забезпечення гарантій безпеки і захисту жителів "республік" від зовнішніх загроз", - цитує Володіна "РИА Новости".

Визнання Росією "ЛДНР": що цьому передувало

Раніше стало відомо, що профільний комітет Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків зі співвітчизниками підтримав відразу два варіанти постанови Про звернення палати до Володимира Путіна про визнання "ЛНР" і "ДНР".

Один з них було подано фракцією комуністів у січні. Документ передбачає звернення до Путіна з проханням про визнання окупованих районів Донбасу в якості "самостійних, суверенних і незалежних держав".

Пізніше був поданий ще один проект звернення, його авторами стали депутати з провладної "Єдиної Росії". Він передбачав звернення до МЗС з питання визнання, а вже після направлення документа Путіну.

Раніше сьогодні глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна повідомила міжнародним партнерам, що можливе визнання Росією окупаційних адміністрацій "ЛДНР" як "незалежних утворень" означатиме її вихід з Мінських домовленостей.