У Зеленського не здивовані заявою Кремля про те, що ОРДЛО нібито "відкинуті" Україною

Разом з тим Україна постійно виступає з ініціативами, спрямованими на реалізацію існуючих угод для припинення війни на Донбасі.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк не здивований заявою прес-секретаря президента Російської Федерації Дмитра Пєскова про те, що ОРДЛО нібито «відкинуті» Україною, яка є «абсолютно передбачуваним пропагандистським ходом».

Про це Подоляк заявив у коментарі кореспонденту УНІАН.

Зокрема, Подоляк зазначив, що слова Пєскова про те, що ОРДЛО нібито «відкинуті» Україною, не дивують. «По-перше - це класичний пропагандистський хід. Абсолютно передбачуваний. По-друге, ці слова абсолютно не відрізняються від риторики російських офіційних осіб, яка лунає вже давно», - наголосив він.

Але, як вважає радник керівника ОП, слова залишаються лише словами, бо факти свідчать про те, що Україна постійно виступає з ініціативами, спрямованими на реалізацію існуючих угод для припинення війни. «Хто блокує ці ініціативи? Російська сторона. Україна прагне зробити все можливе для того, щоб забезпечити процес деокупації ОРДЛО і встановити в Донецьку і Луганську чесний і стабільний мир», - резюмував він.

Читайте такожЗеленський назвавши Мінські домовленості" ледве живим " документом

25 червня, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Київ уже де-факто розірвав зв'язки з Донбасом, але буде сумно, якщо це станеться і де-юре.

«Усі зв'язки (Києва з ОРДЛО - УНІАН) де-факто і так розірвано, і ці регіони відірвані українською державою. Якщо йдеться про формалізацію цієї ситуації і надання їй характеру де-юре, то тут можна лише висловити жаль. Якщо є якісь інші задумки, то, мабуть, будуть роз'яснення», - сказав Пєсков, коментуючи слова президента України Володимира Зеленського про можливий референдум про «стіну» з Донбасом.

Учора, 24 червня, Зеленський заявив, що в разі відсутності прогресу в міжнародних переговорах з мирного врегулювання ситуації на Донбасі він ініціюватиме винесення на референдум питання про відгородження «стіною» від ОРДЛО.