Зеленський і Джонсон підписали угоду про стратегічне партнерство / фото twitter.com/DmytroKuleba

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Борис Джонсон підписали Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і партнерство.

Про це у Twitter повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Історичний момент: підписали угоду. Як сказав прем’єр-міністр Борис Джонсон, це означає більше торгівлі, більше безпеки, більше взаємодії між Україною та Великою Британією. Два фланги Європи - західний і східний - стали ще ближчими", - наголосив Кулеба.

Читайте такожЗеленський на зустрічі з Джонсоном заявив, що Україні потрібен План дій щодо членства в НАТО

Крім того, Кулеба під час відеовключення з Лондона у Facebook заявив, що це перша така угода, яку Британія підписала після Brexit (виходу з Європейського Союзу).

"Я хочу сказати, що угода дуже велика, дуже товста, безмежна кількість сторінок. Це результат дуже довгої, плідної роботи, але створені умови для того, щоб дійсно торгівля між нашими країнами розвивалася і вийшла на новий рівень", - сказав Кулеба.

Як зауважив Кулеба, в рамках візиту до Британії ще буде декілька важливих зустрічей у нього та у Зеленського.

"Є у Європи два фланги: є західний фланг - це Велика Британія, і є східний фланг - це Україна. І сьогодні ці фланги стали один до одного ще ближчими, а значить, сьогодні Європа стала сильнішою. Я кажу це абсолютно щиро", - заявив Кулеба.

Візит Зеленського до Великої Британії: новини

  • 7-8 жовтня Зеленський перебуває з офіційним візитом у Великій Британії.
  • Президент України Володимир Зеленський із дружиною зустрівся з герцогами Кембриджськими - принцом Вільямом і Кейт Міддлтон.
  • Міноборони України та Великої Британії підписали Меморандум про наміри щодо співробітництва з розвитку та підвищення спроможностей ВМС ЗСУ.