В МЗС прокоментували скандал між Чехією та РФ  / REUTERS

Київ підтримує рішення Чехії щодо висилки 18 російських дипломатів у відповідь на підтверджену причетність РФ до вибухів на складах озброєнь у 2014 році.

Читайте такожЧехія говоритиме про причетність РФ до підриву свого арсеналу на засіданні глав МЗС ЄС

Таку заяву в Twitter оприлюднив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Відео дня

"Україна підтримує дії Чеської Республіки у відповідь на підтверджену правоохоронцями причетність Росії до вибухів на складах озброєнь 2014 року, які призвели до людських жертв. Ми в Україні надто добре знаємо зловмисні методи РФ. Такі злочини не мають залишатися без покарання", - написав він.

Чеські звинувачення на адресу РФ

  • Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш заявив про обґрунтовані підозри в причетності російських спецслужб до вибухів складів боєприпасів в Чехії в 2014 році.
  • Міністерство закордонних справ Чехії висилає з країни 18 російських дипломатів. За інформацією МЗС, 18 дипломатів РФ були ідентифіковані як співробітники російських спецслужб. 
  • Водночас чеська поліція оголосила про розшук двох російських громадян, які використовували паспорти на ім'я Олександра Петрова і Руслана Боширова під час відвідування 11-16 жовтня 2014 року Праги і Злінського краю.
  • За даними чеських ЗМІ, вибух на складах боєприпасів в чеському комплексі Врбетіце в 2014 році найімовірніше був влаштований російськими агентами, щоб зірвати поставки зброї. Зокрема - для силових підрозділів України.