До складу «УМХ» входить 72 структурні підрозділи / фото facebook.com umhgroup

В агентстві з управління конфіскованими активами АРМА найближчим часом повинен відбутися досить скандальний конкурс – на управління активами «Українського медіа-холдингу», конфіскованого у олігарха Сергія Курченко.

До складу «УМХ» входить 72 структурні підрозділи. Про це пише журналіст Юрій Бутусов.

"На конкурс подали заявки п'ять підприємств, кожне з яких вказує в заявці, скільки готове платити помісячно за управління активами «УМХ», і отримує право переважного викупу у разі приватизації. Терміни подачі заявок закінчилися. Але тут в конкурс втрутився Офіс президента. Під тиском ОП тимчасово виконуючий обов'язки директора АРМА Віталій Сигидин зареєстрував ще одну заявку. Тобто хтось дізнався про заявки, щодо сум, які там фігурують, і вирішив в останній момент зайти зі своєю пропозицією, щоб виграти напевно", - пише Бутусов.

Відео дня

Також він стверджує, що цей «хтось», дуже ймовірно, пов'язаний із заступником голови ОП Кирилом Тимошенком.

"Не виключено, що Тимошенко вирішив посприяти у створенні лояльної собі медіа-компанії перед виборами, і капіталізувати свій вплив в політиці. Найбільший інтерес для Тимошенка в «УМХ» можуть представляти онлайн-ресурси – Бігмір.нет і Кореспондент, а також 7 УКХ-радіостанцій. Цікаво, кому ж в кінцевому підсумку дістанеться «УМХ» і які структури виграють на конкурсі, і скільки отримає бюджет від такого управління", - написав журналіст.

Бутусов також упевнений, що історія з передачею в управління не буде прозорою з таким підходом Офісу президента.