Які питання ставили Богдану у ДБР / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

У Державному бюро розслідувань заявили, що під час допиту колишній керівник Офісу президента України Андрій Богдан не надав підтверджень або доказів можливих протиправних дій українських посадовців на користь іншої держави.

Читайте такожУ "Слузі народу" закликали компетентні органи "розібратися" із заявами Богдана

Про це йдеться у повідомленні на сайті ДБР.

Відео дня

"Слідчим Державного бюро розслідувань проведено допит як свідка громадянина Богдана А.Й. щодо відомих йому обставин можливих контактів українських посадовців із російськими органами влади, про які він повідомив у своєму інтерв’ю одному з українських видань", - йдеться в повідомленні.

Метою допиту було з’ясування наявних у свідка достовірних даних та підтвердження здійснення українськими посадовцями можливих протиправних дій на користь іншої держави.

"На офіційному допиті свідок повідомив, що такою інформацією не володіє, підтверджень і доказів у нього немає, а про можливі незаконні дії українських посадових осіб він дізнався з відкритих джерел і засобів масової інформації", - заявили в Бюро. 

Допит Богдана: що відомо

  • 9 вересня Андрій Богдан дав інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону. Розмова тривала понад 4 години.
  • 10 вересня у ДБР опублікували повістку про виклик Богдана на допит в якості свідка, який заплановано на 11:00 14 вересня. Сьогодні Богдан навідався до офісу Бюро.
  • У бюро зазначили, що 9 вересня 2020 року в інтерв'ю одному з видань Богдан оприлюднив інформацію про нібито наявність домовленостей з російськими посадовими особами щодо статусу Криму, авіасполучення з Росією, обміну полоненими та низки інших, що непередбачені законами та нормативно-правовими актами або іншими директивами верховного головнокомандувача Збройних сил України.
  • "З огляду на суспільну значущість порушених питань, слідчі Державного бюро розслідувань запрошують Андрія Богдана для проведення слідчих дій та перевірки озвучених ним фактів у якості свідка", - йшлося у повідомленні.
  • Після допиту Богдан заявив, що його допитували у Державному бюро розслідувань у справі “вагнерівців”.