Знову не сподобалось: Вакарчук вже вдруге покидає депутатське крісло

Він сподівається, що заява найближчим часом буде розглянута.

Святослав Вакарчук, який нещодавно залишив посаду голови партії «Голос», зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу в Маріїнському парку в Києві.

Читайте такожЗеленський переконаний, що брат Єрмака не торгував державними посадами

«Я сьогодні зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата України. Вона зареєстрована, і сподіваюся, що вона найближчим часом отримає свій належний розгляд», - заявив Вакарчук.

За інформацією LB.ua, рішення було спричинено кількома фактами. Зокрема, Вакарчук відмовився підписувати подання про негайне звільнення з МВС Арсена Авакова, що не сподобалось його однопартійцям. Проте самі депутати називали це «робочими дискусіями». Вакарчук тоді перебував у Львові з матір’ю.

Свою ж присутність у складі партії «Голос» Вакарчук зберігає.

За словами співрозмовників, депутат і музикант повністю відсторонився від участі у парламентському і партійному житті після обрання главою «Голосу» Кіри Рудик.

Крім того, у партії також пов’язують рішення Вакарчука з наближенням місцевих виборів: «частина наших вважає, що «Голосу» потрібне жорсткіше позиціонування і позиції Слави цьому заважають».

Як повідомляв УНІАН, Святослав Вакарчук уже покидав парламент через рік після свого обрання депутатом партії «Нашої України – Народної самооборони» у 2007 році.

Під час парламентської кампанії у 2019 році Вакарчук неодноразово заявляв, що йде в політику "всерйоз і надовго".

"Ми йдемо в українську політику всерйоз і надовго. Ми хочемо впливати на владу. І якщо нам довірить виборець, і ми за це будемо відповідати, ми готові брати на себе будь-яку відповідальність, у тому числі відповідальність за формування уряду, пропозиції прем'єр-міністра, і ми не боїмося цього, і в тому числі я особисто", – сказав він.