Зеленський переконаний, що брат Єрмака не торгував державними посадами / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський переконаний, що брат керівника Офісу президента України Андрія Єрмака Денис, який фігурує у плівках щодо можливої корупції під час призначення на посади в органах влади, "точно не брав грошей" і просто базікало.

Про це він заявив в інтерв'ю Українській правді.

"Він точно нічого не взяв. Він не взяв грошей. Я не уявляю, щоб Єрмак собі б зробив, якби його брат десь щось взяв… А він нічого не брав. А як його затягнули… Він просто болтун. Я вважаю, болтун. Я вважаю, що це неправильно, що це його велика помилка", - заявив Зеленський.

Відео дня

"Він завжди хотів якось допомагати. Він же такий, знаєш, війна – побіг в АТО, воював там, допомагав, там він волонтер. Тут щось не те в "Укрзалізниці" – давай знайдемо нормальних людей. Ну він така людина", - додав Зеленський.

При цьому він назвав народного депутата з фракції «Слуга народу", свого колишнього позаштатного радника Гео Лероса, який оприлюднив записи з участю брата Єрмака, "аферистом".

Читайте такожЗеленський про "плівки Єрмака": я знаю, хто хотів мене шантажувати цими записами

Як повідомляв УНІАН, 29 березня народний депутат Гео Лерос у Facebook оприлюднив кілька відео, де, як він стверджує, брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака - Денис Єрмак - нібито веде переговори про призначення на державні посади.

29 березня Єрмак заявив, що звернеться до СБУ і Держбюро розслідувань щодо поширеного Леросом відео.

30 березня заступник генпрокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький за зверненням Лероса зареєстрував кримінальне провадження за фактом можливого зловживання впливом при призначенні на посади в органи держвлади - за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу.

У зверненні депутат стверджує, що у 2019 році група осіб обіцяла вплинути на прийняття рішень про призначення конкретних осіб на посади голови Тернопільської ОДА та директора Іллічівського порту і просить перевірити причетність керівництва Офісу президента до скоєння вказаного злочину.

30 березня Лерос заявив, що ДБР відкрило проти нього кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу.