Тіло Давиденка знайшли з вогнепальним пораненням голови / фото УНІАН

Столична поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство" за фактом смерті народного депутата Валерія Давиденка.

Про це повідомив Відділ комунікації поліції Києва на сторінці у Facebook.

"47-річного потерпілого з вогнепальним пораненням голови виявила прибиральниця в одному з офісів на вул. Великій Васильківській. О 18:37 жінка повідомила про це до столичної поліції по спецлінії 102. Зараз на місці події працюють слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції, криміналісти та представники інших профільних служб під керівництвом очільника столичних правоохоронців, генерала поліції Андрія Крищенка", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСмерть Давиденка: у групі "Довіра" не вірять у версію про самогубство

Поліцейські проводять огляд місця та встановлюють усі обставини події.

Зібрані відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що порушення правоохоронцями справи за цією статтею є стандартною процедурою при смерті людини неприроднім шляхом.

Як повідомили LB.ua джерела в правоохоронних органах, поліція як основну версію загибелі Давиденка розглядає самогубство, однак слідство не виключає й версії інсценування.

Водночас прес-служба прокуратури Києва повідомила, що комплекс невідкладних слідчих і оперативних заходів для з'ясування обставин загибелі народного депутата 1973 року народження триває, в межах кримінального провадження будуть перевірені всі можливі версії.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 травня, у власному офісі на вул. Велика Васильківська, 4-А було знайдено мертвим народного депутата, члена депутатської групи "Довіра" Валерія Давиденка. Його тіло з вогнепальним пораненням голови виявила прибиральниця, поруч був пістолет.