Зеленський відреагував на заяву "слуги народу" Марченко про військову допомогу Азербайджану від України

Глава держави заявив, що народні депутати не мають повноважень порушувати питання про надання військової допомоги тим, чи іншим державам.

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна закликає до діалогу між Азербайджаном і Вірменією для припинення бойових дій в районі Нагірного Карабаху, а заява депутата від фракції "Слуга народу" Людмили Марченко про нібито готовність України надати Азербайджану військову і гуманітарну допомогу є особливим висловлюванням.

Про це глава держави повідомив під час спілкування з представниками ЗМІ Чернівецької області, яке транслювалося прес-службою його Офісу в Facebook.

"Ви знаєте, тут немає що думати. Давайте не плутати, все ж таки, особисте висловлювання того чи іншого депутата, не важливо якої партії. Вони у нас всі в Раді говорять таке, що іноді не можна, мені здається, щоб потрапляло в засоби масової інформації, але це особисте висловлення. Ми живемо у вільній державі", - сказав Зеленський.

Читайте такожУ "Слузі народу" прокоментували заяву Марченко щодо військової допомоги Азербайджану

"Що стосується мого відношення до цього? По-перше, це повноваження точно не будь-якого, ще раз повторююсь, депутата. Це повноваження голови держави, верховного головнокомандувача, і тому таке питання навіть не може порушуватися", - зазначив він.

За словами президента, в України зрозуміла, виважена, правильна позиція щодо подій в районі Нагірного Карабаху.

"Ми закликаємо до діалогу між Азербайджаном і Вірменією, і закликаємо до деескалації цього конфлікту", - наголосив Зеленський.

Бої за Нагірний Карабах: що відбулося між Азербайджаном та Вірменією

  • Вранці 27 вересня Вірменія та Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Сторони звинуватили один одного у взаємних обстрілах, у результаті яких є загиблі.
  • У Вірменії та невизнаній республіці Нагірний Карабах оголошено воєнний стан і загальну мобілізацію.
  • Азербайджан запровадив воєнний стан з 28 вересня.

Заявка нардепа Марченко про військову допомогу Азербайджану

  • Народний депутат від "Слуги народу" Людмила Марченко в ефірі одного з телеканалів заявила, що нібито Україна "не пройде повз" надання військової допомоги Азербайджану, якщо виникне необхідність.
  • 2 жовтня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна не надаватиме військову допомогу в конфлікті Азербайджану та Вірменії у Нагірному Карабасі жодній стороні. "Україна не надаватиме військову допомогу в азербайджано-вірменському конфлікті жодній із сторін. А ось медичну допомогу - пігулки для депутатів, які надто вже фантазують, треба б пошукати усією країною", - зауважив він.
  • Своєю чергою, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав українців до зважених коментарів щодо конфлікту Азербайджану та Вірменії, які б не провокували протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції України.