У Нагірному Карабасі поновилися бої між Вірменією та Азербайджаном / фото REUTERS

У "Слузі народу" щодо заяви члена цієї фракції Людмили Марченко про нібито готовність України надати Азербайджану військову і гуманітарну допомогу наголошують, що особисті думки депутатів не є офіційною позицією фракції.

Про це йдеться у заяві, розміщеній у Telegram-каналі партії "Слуга народу".

"Повідомляємо, що особисті думки депутатів не є офіційною позицією фракції. І, тим паче, офіційною позицією держави. Народні обранці можуть висловлювати свої міркування та пропозиції з будь-яких питань. Проте рішення про надання допомоги іншим державам може ухвалювати тільки уряд та президент України", - наголошується у заяві.

Відео дня

У "Слузі народу" закликають усіх представників влади бути зваженими у своїх заявах і коментарях. "Вони не мають провокувати протистояння і ворожнечу та суперечити офіційній позиції Української держави", - йдеться у заяві.

Читайте такожУкраїна не надаватиме військову допомогу в конфлікті Азербайджану та Вірменії жодній із сторін - Аваков

У "СН" зазначають, що в Україні проживають численні вірменська та азербайджанська діаспори. "Україна на своїх теренах має забезпечити мир та міжнаціональну згоду для всіх етнічних громад", - йдеться у дописі.

У "Слузі народу" щиро співчувають родичам і близьким загиблих та поранених внаслідок бойових дій, і бажають миру Південному Кавказу.

"Закликаємо представників вірменської та азербайджанської громад не піддаватися на провокації та дотримуватися чинного в Україні законодавства", - сказано в заяві.

Скандальна заява Марченко: що сталося

Народний депутат від "Слуги народу" Марченко в ефірі каналу "Україна 24" заявила, що нібито Україна "не пройде повз" надання військової допомоги Азербайджану, якщо виникне необхідність.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна не надаватиме військову допомогу в конфлікті Азербайджану та Вірменії у Нагірному Карабасі жодній стороні. "Україна не надаватиме військову допомогу в азербайджано-вірменському конфлікті жодній із сторін. А ось медичну допомогу - пігулки для депутатів, які надто вже фантазують, треба б пошукати усією країною", - зауважив він.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав українців до зважених коментарів щодо конфлікту Азербайджану та Вірменії, які б не провокували протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції України. "У зв'язку з висловлюваннями народного депутата України щодо надання військової, гуманітарної чи будь-якої іншої допомоги іноземним державам хочу відзначити наступне: кожен народний депутат може висловити свою позицію чи думку з будь-якого питання, але рішення про надання допомоги іноземним державам належить до компетенції уряду та президента України", - заявив він.

"Якщо коротко, то контролюйте свої емоції і не грайтеся з емоціями інших людей", - підкреслив Кулеба.

Читайте такожМіноборони Вірменії заявило про удар "Смерчем" з боку Азербайджану (фото)

Конфлікт у нагірному Карабасі: що відомо