Вступ України в ЄС - посол Маасікас оцінив шанси країни / REUTERS

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, оцінюючи євроінтеграційний прогрес України у цьому році, заявив, що "склянка навіть більше, ніж повна".

Читайте такожУ Єврокомісії пояснили, як Україна може вирішити "конституційну дилему"

Як передає кореспондент УНІАН, про це Маасікас сказав під час виступу на онлайн-форумі Коаліції Реанімаційний пакет реформ "Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса".

Відео дня

Зокрема, його попросили оцінити роботу України в напрямі європейської інтеграції у цьому році, але посол ЄС відмовився назвати конкретні цифри.

"У дипломатії я справжній практик у відносинах ЄС та України. І доволі часто це виглядає для представників аналітичних центрів і академіків, що склянка видається наполовину порожньою. Для справжніх практиків (люди, які повинні працювати кожен день над практичними аспектами цих справ) склянка здебільшого наполовину повна. І у відносинах ЄС та України склянка навіть більше, ніж повна", - наголосив Маасікас.

Що передувало?

  • Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина оцінила євроінтеграційні успіхи України в цьому році на "тверду вісімку" за 12-бальною шкалою.