Дипломат нагадав, як Росія нахабно виправдовувала свою агресію проти України

У День пам'яті захисників Донецького аеропорту постійний представник України при ООН нагадав, як свого часу на засіданні Радбезу РФ виправдовувала агресію проти нашої країни.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця нагадав, як Росія виправдовувала свою агресію проти України на засіданні Радбезу. І робив це тодішній постпред РФ при ООН Віталій Чуркін.

Кислиця розповів, як нині покійний Чуркін колись намагався виправдати дії Росії наявністю "копії оригіналу заяви" Януковича, який звернувся до РФ з проханням використовувати її ЗС в Україні. Про це повідомляє "Укрінформ".

Як зазначив постпред України при ООН, пізніше Дмитро Пєсков заявив, що листа Януковича не було.

"Тобто посол Путіна (Чуркін — УНІАН.) на весь світ заявив, що лист Януковича існував, а рупор Путіна (Пєсков, — УНІАН.) - що не було жодного листа", — зазначив Кислиця.

Український дипломат нагадав, що незадовго до цих заперечень Пєскова Чуркін помер - "чи то отруївся, чи то серцевий напад стався".

Читайте такожСуд мав би отримати оригінал звернення Януковича до Путіна - адвокат

Нагадаємо, постпред Росії в ООН Чуркін помер 20 лютого 2017 року. Він відомий своїми скандальними висловлюваннями про анексію Криму і конфлікт на Донбасі.

Так, Чуркін на засіданні Генасамблеї ООН заявляв, що Крим взагалі не повинен бути у складі України й апелював до положення Статуту ООН про право народів на самовизначення, коли йдеться про референдум у Криму. 

Також 3 лютого 2017 року під час засідання Радбезу ООН постпред Росії заявив, що обстріли на Донбасі можуть припинитися, якщо українська влада скористається "політичною альтернативою". Крім того, він звинувачував Україну в невиконанні Мінських угод, заявляючи, що у всьому винні "радикали".