Віктор Янукович / REUTERS

Адвокат колишнього президента України Віктора Януковича, якого обвинувачують у державній зраді, Олександ Байдик вважає, що суд мав би отримати оригінал звернення екс-президента України до глави Російської Федерації Володимира Путіна.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Байдик заявив на сьогоднішньому судовому засіданні у справі держзради Януковича в рамках судових дебатів.

Зокрема адвокат заявив, що копія листа колишнього представника РФ в Радбезі ООН Віталія Чуркіна до генерального секретаря ООН має невідоме походження і тому не може бути доказом винуватості Януковича. Також він додав, що у матеріалах справи відсутній оригінал звернення Януковича до Путіна (у якому Янукович просить Путіна використати Збройні сили РФ на території України — УНІАН) і тому вважає, що це звернення, яке є основним доказом державної зради Януковича, не може розцінюватись як належний доказ. Байдик також додав, що суду слід звернутися до МЗС Росії, щоб отримати оригінал цього звернення.

Відео дня

Читайте такожАдвокат Януковича попросив суд відновити слідство і допитати 13 свідків

Також Байдик дорікнув стороні обвинувачення, що вона не намагалася отримати оригінал листа Чуркіна до генсека ООН.

Наприкінці сьогоднішнього судового засідання головуючий у справі суддя Владислав Девятко запитав у Байдика, чи зможе він завтра нарешті завершити свою промову в рамках судових дебатів, однак так і не отримав конкретної відповіді. Байдик почав говорити, що він зможе визначитися з цього приводу лише завтра. Після цього суддя Девятко оголосив перерву у засіданні до 9.00 30 жовтня.

Нагадаємо, що згідно з раніше визначеним судом графіком засідання у даній справі триватимуть ще 30 та 31 жовтня. Також нагадаємо, що дата виступу Януковича з останнім словом, яка переносилася вже декілька раз, на сьогодні не відома.