Степанова хочуть заслухати у парламенті / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Народний депутат України Дмитро Лубінець висловив думку про те, що єдиний шлях подолання пандемії Covid-19 - це швидка масова вакцинація, проведення якої неможливе без довіри українського населення.

Про це парламентар заявив під час брифінгу у Верховній Раді України.

Читайте такожВ Україні перша людина отримала дві дози вакцини CoviShield“Зареєструвавшись на вакцинацію у додатку “Дія” та скориставшись спеціальним сервісом, я виявив, що моя черга прищеплюватись наступить у період між 2040 і 2056 роками. Головна умова перемоги над пандемією - за короткий час провести масову вакцинацію, на цьому наполягають усі досвідчені лікарі. Але як може це зробити влада, яка завезла на територію України незрозумілу вакцину і не сформувала у людей довіри до неї? Міністр охорони здоров’я Степанов обіцяв нам вакцину, яка буде сертифікована на території ЄС, а замість цього ми отримали препарат, наслідки щеплення яким змушують європейські країни масово відмовлятися від нього”, - зазначив нардеп.

Відео дня

Під час виступу Дмитро Лубінець закликав голову МОЗ Максима Степанова відзвітувати за результатами своєї діяльності під час засідання Верховної Ради у п’ятницю 19-го березня.

“Депутатська група “Партія “За майбутнє” вимагає, щоб цієї п'ятниці Степанов з трибуни Верховної Ради пояснив, де обіцяні мільйони доз вакцини, які він обіцяв ще минулого року, яка саме це буде вакцина і найголовніше - як буде побудована успішна система вакцинації”, - заявив Лубінець. 

Нагадаємо, що депутатська група “Партія “За майбутнє” вже декілька місяців збирає підписи за відставку Міністра охорони здоров’я Максима Степанова.