Ілюстрація / REUTERS

Робоча група розпочала роботу над законопроектом про опозицію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

За його словами, у п’ятницю, 15 травня, відбулося перше засідання робочої групи, яка напрацьовує законопроект про опозицію і взаємовідносини коаліції та опозиції. «Мені здається, пройшло все дуже конструктивно», - наголосив Стефанчук.

Відео дня

Читайте такожОпитування показало, кого українці вважають найкращим президентом

Він запросив колег по парламенту долучитися до підготовки законопроекту.

За словами Стефанчука, за 30 років вже необхідно увалити закон, який регламентуватиме відносини між опозицією та більшістю.

Стефанчук підкреслив, що також дуже важливим є розгляд в парламенті законопроекту про всеукраїнський референдум. Він зауважив, що також вже завершена робота над законопроектом про всеукраїнський референдум. «Ми очікуємо відповідь, оцінки від окремих міжнародних організацій, і я думаю, що вже найближчим часом він буде внесений з тим, щоб Україна отримала дуже важливий механізм, спрямований на реалізацію статті 5 Конституції України», - сказав перший заступник голови ВР.