Ілюстрація REUTERS

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вважає, що завтра у парламенті не буде проблем з голосуванням за законопроект про всеукраїнський референдум.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

«Дуже зважений закон про народовладдя... Ми обіцяли всім, що буде народовладдя - цілий пакет законів. Це перший закон, про український референдум, загальнонаціональний», - зазначив Арахамія.

Відео дня

Він зауважив, що раніше законопроект було направлено експертам для надання висновків. «Його перед тим, як виносити до зали, відправили на Венеційську комісію, погодили, що там все нормально. Потім, є швейцарська організація, яка займається виключно референдумами, - вони надали позитивний висновок. Тому виглядає цей закон, можливо, найбільш пропрацьованим з усіх законів, які ми до цього голосували. Тому, я думаю, що у нас не буде проблем завтра його проголосувати», - прогнозує голова фракції.

Читайте такожСтефанчук розповів, чому ВР рік працювала над законопроектом про всеукраїнський референдум

Як повідомляв УНІАН, 9 червня президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект «Про народовладдя через всеукраїнський референдум» (№ 3612). Проектом закону пропонується запровадити в Україні електронні процедури під час організації та проведення всеукраїнського референдуму, в тому числі електронне голосування.

16 червня ВР скоротила терміни розгляду президентського законопроекту про всеукраїнський референдум. Розгляд зазначеного законопроекту заплановано на четвер, 18 червня.