Рада повернула законопроект про медіа до профільного комітету для доопрацювання

За словами голови комітету Олександра Ткаченка, навколо законопроекту "багато дискусій".

Верховна Рада направила на повторне перше читання до профільного комітету законопроект про медіа.

Як передає кореспондент УНІАН, за таке рішення, запропоноване Комітетом ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, проголосували 278 народних депутатів.

Голова цього комітету Олександр Ткаченко заявив, що навколо законопроекту “точилося багато дискусій, і ми отримали десятки звернень представників індустрії, мали триденну відеоконференцію з Радою Європи, і наразі багато потрібно структурних доповнень. Тому краще відправити це на повторне перше читання”.

За словами Ткаченка, йдеться про необхідність виписати норми, які стосуються як повноважень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, так і регулювання онлайн-медіа.

Читайте такожТкаченко зруйнував головні міфи довкола закону про медіа (відео)

Він також заявив про необхідність приведення багатьох положень, у тому числі мовлення громад, до європейської директиви про аудіовізуальні медіа.

Як сказав Ткаченко, при обговоренні законопроекту було багато заперечень стосовно введення такого поняття як "мова ворожнечі".

"Для вашої інформації: минулого тижня парламент Франції прийняв закон, за яким вводиться регулювання мови ворожнечі, мови терористів, у тому числі в онлайн-медіа. І зобов’язання - прибирати з онлайн-платформ, таких як YouTube, Facebook, мови ворожнечі або штраф 1 млн 250 тис. євро”, - наголосив він.

За словами Ткаченка, дискусія залишається відкритою, і голова комітету запрошує всіх до діалогу.