Залужного на Заході знають як людяного генерала / скріншот

Генерал Залужний на обкладинці одного з найвпливовіших видань планети -  Washington Post. Видання полювало за ексклюзивом півтора року – з моменту повномасштабної війни.

А "Сніданок з 1+1" поспілкувався з директором української редакції американського видання Ізабель Хуршидян, якій Залужний врешті-решт сказав "так". Що залишилось за кадром і яким побачить Залужного світ, йдеться в сюжеті.

Вже кілька днів світ обговорює інтерв'ю одного з найвідоміших генералів сучасності - Валерія Залужного. Під час 1,5-годинної бесіди з журналістами WP він проігнорував два телефонні дзвінки і жодного разу не перервався.

"Не було сліз - генерал жартував, був легкий і розслаблений. Мені здалося,  абсолютно налаштований на відвертість", - ділиться Ізабель Хуршидян.

Контрнаступ - єдине, що збивало легкість і розслабленість. "Війна - це не шоу, за яким стежить весь світ", - ця фраза Залужного з інтерв'ю директору українського бюро Washington Post вже стала мемом.

Залужний прямо і без прелюдій згадує військову доктрину Сполучених Штатів, за якою б ні Вашингтон, ні члени НАТО ніколи б не почали подібну до контрнаступальну операцію без підтримки з повітря. "Яку доктрину без літаків тоді маємо використовувати ми?" - ще одне риторичне питання-мем з інтерв'ю.

Ізабель, посилаючись на свої дані прямо у тексті, вказує нижче, що подібних літаків F-16 Україні не дочекатися як мінімум до осені.

"Завдяки тому, що я почула, американці побачать Залужного не просто як привітного чи приємного військового, вони побачать його як людину, яка робить все можливе у ситуації, яка склалась, знищує стільки росіян, скільки може. І це мене вразило в інтерв'ю найбільше", - каже Ізабель.

"У мене багато страхів, і "Вагнер" - один з них", - Залужний, який не боїться відверто і просто говорити про свої слабкості, здобув на Заході репутацію людяного генерала.

Тому Washington Post готує на завтра, у день народження Залужного, ще один сюрприз: портрет не генерала, а чоловіка і батька; людини, яка після перемоги хоче знайти час на звичайні лінощі, цікаві книги; мріє потрапити до Сполучених Штатів і переключити думки в Іспанії.

Що заявив Залужний в інтерв'ю The Washington Post?

  • Залужний висловив обурення заявами деяких осіб, які живуть із завищеними очікуваннями від контрнаступу української армії і просять швидких результатів. "Мої війська щодня просуваються вперед, навіть якщо це лише 500 метрів. Це не шоу. Це не шоу, за яким спостерігає весь світ, на яке роблять ставки чи щось подібне. Кожен день, кожен метр дається кров'ю", - сказав він.
  • Також Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що Сили оборони України не відчули послаблення ворога на тлі спроби військового перевороту від "вагнерівців".
  • Крім того, він зазначив, що Україні було важливо на цьому етапі отримати сучасну авіацію.

Вас також можуть зацікавити новини: