Андрій Шараскін / фото УНІАН, Андрій Кравченко

Народним депутатом від партії «Голос» замість Святослава Вакарчука має стати Андрій Шараскін.

Про це йдеться у переданому УНІАН повідомленні прес-служби фракції "Голос".

"Андрій Шараскін приєднається до фракції "Голосу" в Раді. Андрій Шараскін (позивний "Богема") - доброволець, науковець, режисер та актор. Зараз він очікує на постанову ЦВК про визнання обраним, щоб подати документи і стати народним депутатом", - повідомили у прес-службі.

Відео дня

Зазначається, що з початку серпня 2014 по січень 2016 року Шараскін був учасником російсько-української війни. З 2016 року був заступником командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань. У 2019 році став головою Координаційної ради добровольців та волонтерів Національного форуму "Трансформація України".

Читайте такожПосварились через порожнє місце: відсутність Вакарчука спричинила суперечку в Раді

За участь у захисті Донецького аеропорту Шараскін отримав орден "За мужність" III ступеня та відзнаку президента України - медаль "Учасник антитерористичної операції". Також він має відзнаку міністра оборони "Знак пошани".

Як пояснив прес-секретар фракції Ярема Дух, сьогодні минув останній день, коли Аліна Свідерська мали би подати свої документи до Центральної виборчої комісії, тому "автоматично заходить Шараскін". "Аліна прийняла рішення лишатися в команді "Голосу", але не заходити в Раду", - пояснив Дух.

Чому лідер "Голосу" Вакарчук перестав ходити в Раду:

  • Вакарчук написав заяву про складення депутатських повноважень, але парламент не підтримав цю заяву.
  • 26 червня делегати позачергового з’їзду партії "Голос" ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата Вакарчука у зв’язку з його виходом з парламентської фракції "Голос". Вакарчук залишається членом партії.
  • Вакарчук досі вказаний на сайті парламенту як народний депутат, який не входить до складу будь-якої фракції. Відповідно Вакарчук не відвідує засідання парламенту, оскільки вважає, що його депутатські повноваження складено.
  • 8 липня ЦВК комісія визнала обраною народним депутатом Аліну Свідерську замість Вакарчука.