Кабмін може проводити засідання онлайн / фото УНІАН

Кабінет міністрів ухвалив рішення про можливість своєї роботи в режимі онлайн в умовах підвищення загроз через СOVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалене на засіданні уряду.

"Пропонуємо внести зміни до діючого регламенту, зокрема пункту 6 параграфу 14, яким передбачити проведення засідань уряду, а також урядових комітетів в режимі онлайн, відповідно до якого головуючий буде формувати порядок денний, а члени уряду зможуть брати участь або безпосередньо в Будинку уряду, або знаходячись в режимі відеоконференції з використанням апаратного ресурсу Кабінету міністрів із захищеним зв'язком", - сказав перед прийняттям рішення міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Відео дня

За його словами, у такий спосіб буде можливість забезпечити безперебійну роботу уряду і підготовку документів Кабміну урядовими комітетами.

Карантин в Україні: що відомо

  • Напередодні Шмигаль розповів, чи повертатиметься країна до карантинних обмежень періоду березня-квітня: коли зупиняли громадський транспорт й закривали ринки.
  • У серпні карантин змінили на адаптивний. Тоді регіони країни поділили на "червону", "зелену", "помаранчеву" та "жовту" зони з огляду на завантаженість ліжок, середню кількість тестувань населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування та показник динаміки зростання випадків інфікування. Таким чином, у кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм’якіші – у "зеленій" зоні, найбільш жорсткі очікують регіони "червоної" зони.