Зеленський анонсував найближчим часом успішне завершення реформи прокуратури

Генпрокурор зазначила, що реформування прокуратури відбувається за найкращими міжнародними стандартами.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що процес реформування органів прокуратури найближчим часом буде успішно завершено.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив під час привітання працівників прокуратури з професійним святом в Офісі генпрокурора.

«Я не хочу зараз казати очевидні речі: про зміцнення верховенства права, про ефективну протидію злочинності та багато інших, без сумніву, дуже важливих завдань прокуратури. Про них, я впевнений, ви чули неодноразово, але щоб виконати їх, потрібні не розмови, а справи. Щоденна робота, якій мало чим допоможе набір загальновідомих тез, що повторюються з року в рік, змінюючи тільки свій порядок», - зауважив Зеленський під час зустрічі з працівниками прокуратури.

Читайте такожЗеленський чекає від Венедіктової результатів до кінця року

Він висловив переконання, що серед більш ніж десяти тисяч працівників прокуратури багато чесних і порядних людей.

«Я хочу побажати всім вам, а особливо молоді, яка тільки починає свій складний професійний шлях: ніколи не забувайте, чому ви обрали цю професію. Які принципи завжди хотіли захищати та в які ідеали завжди вірили. Не давайте, будь ласка, нікому переконати вас, що система так працює й нічого неможливо з цією системою зробити. Не ставайте заручниками образу. Тим паче серед ваших колег є чимало гідних прикладів для наслідування», - наголосив президент.

За його словами, процес реформування органів прокуратури буде найближчим часом успішно завершено.

«На оновлену прокуратуру наше суспільство покладає великі надії. Я як президент щиро бажаю вам виправдати їх, ніколи не втрачати власну віру в закон і справедливість, діяти рішуче, швидко, зруйнувати всі стереотипи та досягти історичних успіхів у службі на благо нашої держави. Ну і, звичайно, - міцного здоров’я вам та вашим родинам», - сказав глава держави.

Зеленський також вручив працівникам прокуратури державні нагороди.

«Завдяки таким працівникам прокуратури було притягнуто до відповідальності десятки злочинців. А сотні мільйонів гривень відшкодовано, повернуто або заощаджено державному бюджету. А найголовніше - це саме ті правоохоронці, які щодня «лупають сю скалу». І доводять, що чесний та професійний прокурор в Україні - це не міф, не фантастика й не виняток із правил», - зауважив президент. Також він оглянув експонати Музею історії прокуратури України.

Читайте такожГенпрокурор Венедіктова відзвітувала про результати боротьби з тиском на бізнес в Україні (відео)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зазначила, що реформування прокуратури відбувається за найкращими міжнародними стандартами. «Все це було б неможливими без ініційованої президентом реформи прокуратури, за що, я думаю, і Україна, і міжнародна спільнота вам вдячні й розуміють, наскільки своєчасним був цей крок і наскільки важко було ламати корінні процеси, які відбулися у державі», - наголосила Венедіктова.

Вас також можуть зацікавити інші новини: