Зеленський жорстко відповів на "енергетичні" погрози Лукашенка (відео)

Днями Лукашенко пригрозив припинити постачання палива та електроенергії до України.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на слова самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про припинення постачання палива й електроенергії до України у разі ескалації конфлікту з Росією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час брифінгу за результатами зустрічі із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Президент зазначив, що за статистикою товарообіг між Україною та Білоруссю становить 6 млрд доларів, з яких 1,5 млрд експортує Україна до Білорусі, а 4,5 млрд - Білорусь до України.

Читайте такожЛукашенко сказав, коли визнає окупований Крим "російським" (відео)

"Якщо країни починають обмежувати торгівлю одна з одною, хто від цього страждає? В даному випадку точно постраждають просто люди. Якщо є бажання у кам’яний вік перейти, то можемо робити так. Щось заборонить Білорусь, заборонить тоді й Україна. Але хто страждає? Вирішують завжди політики, а страждають, на жаль, люди. Тим більше у товарообігу у 6 млрд точно не Україна виграє", - сказав Зеленський.

Примітно, що український президент не став озвучувати прізвище Лукашенка, назвавши його "одним товаришем з Білорусі".

Як відомо, 7 лютого самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у разі ескалації конфлікту між Україною та Росією Білорусь припинить постачання палива й електроенергії до України. 

Також Лукашенко сказав, що білоруська армія діятиме так само як російська, якщо Україна "почне війну проти Донбасу".