Арахамія виступив проти створення ТСК / фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія виступає категорично проти створення будь-якої тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка б стосувалася роботи спецслужб.

Читайте такожВенедіктова розповіла, що робила Україна, щоб Білорусь видала "вагнерівців"

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання щодо петиції про створення Тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування «зриву операції» з вивезення в Україну з Білорусі «вагнерівців».

Відео дня

"Я категорично проти створення будь-якої ТСК щодо роботи спецслужб. Це не обговорюється взагалі в широкому контексті. Для цього треба мати доступ до державної таємниці і отримати ще відповідний допуск до матеріалів", - сказав Арахамія.

За його словами, це питання щодо «вагнерівців» може бути обговорене, без створення ТСК, на базі Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

"В моєму підкомітеті... є майданчик. В закритому форматі всі, хто отримали доступ і допуск, можуть ознайомитися з матеріалами справи, всіма документами, з якими вони хочуть ознайомлюватися. А потім можуть в якомусь стислому форматі, не розголошуючи всіх таємниць, повідомити про це суспільство", - сказав Арахамія.

Затримання "вагнерівців" в Білорусі і їхнє повернення у РФ: зрив спецоперації України чи недружній крок Лукашенка

  • 29 липня в Білорусі затримали бойовиків з ПВК "Вагнера", 32 - під Мінськом, ще одного - на півдні країни. Серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі.
  • За інформацією правоохоронних органів Білорусі, до них надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії.
  • Білорусь звернулася до української влади з проханням перевірити причетність затриманих до скоєння злочинів в Україні.
  • 11 серпня Офіс генпрокурора України направив до Генпрокуратури Білорусі запити щодо видачі 28 бойовиків. Усі 28 осіб, серед яких 9 громадян України, підозрюються в участі в терористичній організації.
  • 14 серпня Білорусь видала Росії 32 затриманих під Мінськом "вагнерівців".
  • 18 серпня головний редактор видання "Цензор" Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook з посиланням на власні джерела написав, що ситуація з появою в Білорусі бойовиків ПВК "Вагнера" була нібито частиною секретної операції СБУ та ГУР Міноборони з їх затримання, яка зірвалася через просочення інформації в Офісі президента.
  • В Офісі президента, Службі зовнішньої розвідки та СБУ спростували цю інформацію.
  • 13 вересня зареєстрована на сайті парламенту петиція з вимогою створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з розслідування можливої державної зради у ситуації з видачею Росії затриманих у Білорусі «вагнерівців» набрала необхідну для розгляду кількість підписів – понад 25 тис.