Триває підготовка до "нормандської зустрічі" / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ докладає всіх зусиль для закінчення війни на Донбасі та очікує на саміт лідерів країн «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція та РФ) після зустрічі радників.

Читайте такожСловами Путіна переконати не можна – Кравчук

Як написав Зеленський у Twitter, про він заявив під час розмови з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Відео дня

«Очікуємо зустрічі лідерів країн N4 («нормандської четвірки» - УНІАН) після зустрічі наших радників. Ми дуже хочемо зберегти режим всеосяжного та сталого припинення вогню. Робимо все, щоб просуватися вперед до закінчення війни», - наголосив президент.

Він також зауважив, що «Україна і ЄС, попри COVID19, продовжують економічну інтеграцію і зміцнюють стратегічне партнерство».

Зеленський також зазначив, що найближчим часом український парламент ухвалить закони щодо Угоди про асоціацію з ЄС.

Також глава Української держави висловив вдячність президенту Єврокомісії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Коли відбудеться наступна зустріч у "нормандському форматі"

  • 26 серпня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що зустріч радників лідерів країн «нормандської четвірки» (Україна, Німеччина, Франція та Росія), яка планувалась на 28 серпня, перенесена на перші числа вересня.
  • Планувалося, що від РФ у зустрічі братиме участь заступник глави адміністрації президента Дмитро Козак, від України - глава Офісу президента Єрмак, від Німеччини - помічник канцлера з питань зовнішньої політики Ян Хеккер, від Франції - радник президента Еммануель Бон.