Бита редиска - рецепт швидкої та смачної закуски / ua.depositphotos.com

Хрустка і пікантна, з ароматною заправкою і насиченим смаком... Саме такою виходить редиска маринована - "бита", як кажуть про неї. Готують таку за допомогою простого прийому - відбивання, і завдяки йому вона швидко маринується, а смак її виходить яскравим і цікавим.

Редиска "бита" - маринована з часником і кропом

Якщо ви досі не пробували "відбивати" редиску, то зараз - саме час.

Для приготування вам знадобиться:

Відео дня
  • 300 г редиски;
  • 3 зубки часнику;
  • пучок кропу (невеликий);
  • 1 ст. л. яблучного оцту (6%);
  • 1 ст. л. олії;
  • 0,5-0,75 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • за бажанням - гострий перець чилі та чорний перець горошком.

Маринована редиска "бита" - рецепт приготування

Редиску вимити, "хвостики" зрізати. За допомогою кухонного молотка відбити редиску - акуратно, але з деяким зусиллям, щоб овоч розтріскався. Це необхідно для того, щоб редиска добре промаринувалася.

Перекласти відбиту редиску в миску, додати подрібнений кріп (можна також покласти петрушку або кінзу), роздавлений часник. За бажанням додати гострий стручковий перець без насіння і кілька горошин чорного перцю. Потім посолити, всипати цукор, влити оцет і олію.

Добре перемішати, затягнути плівкою і залишити в холодильнику на 1,5-2 години, щоб закуска промаринувалася.

За таким самим принципом готується "Бита редиска" в банці - всі інгредієнти поміщають у банку, закривають, добре струшують і залишають на деякий час, щоб редиска наситилася маринадом. Замість банки можна використовувати поліетиленовий пакет із зіп-застібкою.

Вас також можуть зацікавити новини: