Швидкі закуски на Новий рік готуються буквально за 15 хвилин без зайвого клопоту.
Закуски на Новий рік 2023 розігрівають апетит і готують до подачі основної страви. Якщо у вас немає часу або бажання годинами стояти біля плити - пропонуємо рецепти простих і швидких святкових закусок. Ці страви можна приготувати за 15-20 хвилин без зайвих клопотів.
Ця закуска зовні нагадує мандарини. Зверху можна прикріпити "листя" з м'яти.
Яйця і моркву відварити до готовності. Щоб морква швидше зварилася, її можна дрібно нарізати. Натерти на крупній тертці плавлений і твердий сир, а також яйця. Часник видавити через прес або дрібно натерти. Змішати у великій мисці терті сири, яйця, часник і майонез, посолити і поперчити за смаком.
З сирної маси мокрими руками скачати кульки розміром з мандарин. Моркву натерти на середній тертці і злегка підсолити. Потім мокрими руками рівномірно обваляти кожну сирну кульку в тертої моркви. Злегка приплюснути "мандаринки" і переставити в холодильник.
Дуже швидкі рулетики всього лише з трьох інгредієнтів.
Шинку нарізати тонкими широкими скибочками. Кожну скибочку змастити м'яким вершковим сиром. Потім на шинку викласти дрібні огірки. Загорнути шинку рулетиками і при необхідності закріпити зубочистками.
За бажанням в начинку можна додати розім'яте виделкою авокадо - тоді начинка буде приємного зеленуватого кольору.
Яйця зварити круто. Натерти на крупній тертці яйця і сир, а на дрібній тертці - часник. Змішати яйця, сир, часник і майонез, посолити і поперчити начинку за смаком.
Потім акуратно розгорнути крабові палички. Щоб крабові палички добре розкрутилися і не зламалися, розімніть їх пальцями пару хвилин по всій довжині, або опустіть на кілька хвилин в гарячу воду. Змастити крабові палички начинкою і знову загорнути в рулет.
Незвичайне поєднання солоного сиру, солодких фініків і пряного часнику дуже здивує гостей.
Фініки дрібно нарізати, зелень помити і порубати ножем. Натерти часник на дрібній тертці. Фету розім'яти виделкою. Змішати у великій мисці фету, фініки, часник, зелень і майонез або сметану. Начинку рівномірно розкласти по лавашу і закрутити рулет. Нарізати рулети на порційні шматочки.
Червону рибу можна замінити оселедцем або крабовими паличками.
З огірка зняти шкірку і нарізати м'якоть дрібними кубиками. Яйця відварити круто. Натерти на крупній тертці яйця і плавлені сирки. Рибу нарізати дрібними кубиками. Змішати всі інгредієнти, заправити майонезом і викласти в тарталетки. Солити начинку не потрібно, оскільки риба сама по собі солона. Прикрасити тарталетки зеленню або ікрою.
Для форшмака виберіть малосольне філе оселедця без кісточок.
Яйця відварити круто. Хлібний м'якуш замочити в молоці на пару хвилин і віджати. Видалити кістки з оселедця. Змішати оселедець, яблуко, цибулю, хліб, варене яйце і зелену цибулю. Перебити суміш до однорідності або пропустити через м'ясорубку. Готовий форшмак можна намазати на хліб.