
Багато господинь на свята вважають за краще готувати саме тарталетки - начинка може бути будь-якою, але, звісно, фаворитами були і залишаються морепродукти та риба. Пропонуємо вам кілька вдалих поєднань продуктів, якими можна начинити пісочні кошики.
Тарталетки з червоною рибою
Такий варіант закуски точно сподобається і гостям, і самій господині, адже на приготування йде максимум 10 хвилин, а смак виходить чудовим.
Інгредієнти:
- 200 грамів с\с лосося;
- два свіжих огірки;
- 200 грамів вершкового сиру;
- 12 пісочних тарталеток;
- кріп.
Тарталетки готуються просто - вам потрібно вимити свіжі огірки і нарізати їх слайсами вздовж за допомогою овочерізки. У вас мають вийти довгі смужки свіжого овоча. Такими ж слайсами обробіть і лосось - раніше ми розповідали, як тонко нарізати рибу, цей лайфхак у цьому випадку стане вам у пригоді.
Наступний крок - викласти в кожну тарталетку по 1 ч. л. вершкового сиру, рівномірно розподілити його по кошику. На дошці розмістити смужку огірка, зверху на неї викласти рибу і згорнути все це рулетиком, який потім акуратно поставити в тарталетку. Зверху частування можна прикрасити кропом.
Тарталетки з креветками
Дуже смачний варіант холодної закуски, який абсолютно безпечний для фігури - ні креветки, ні закусочна паста не "вдарять" по фігурі.
Інгредієнти:
- 1 авокадо;
- 300 грамів креветок;
- 150 грамів сирного сиру;
- 1 ст.л оливкової олії;
- 3-4 зубчики часнику;
- половинка лайма;
- морська сіль;
- петрушка;
- 12 пісочних тарталеток.
Сковороду поставити на вогонь, змастити оливковою олією. Викласти часник, розчавити його плоским боком лопатки, обсмажити 2-3 хвилини, потім прибрати. Очищені та вимиті креветки розмістити на сковороді, смажити 2-3 хвилини. У чашу блендера викласти креветки, залишивши 12 штук для прикраси, очищений і нарізаний авокадо, сік лайма, сирний сир.
Подрібнити все і спробувати - за необхідності посолити за смаком. Викласти закусочну пасту в кошики, прикрасити петрушкою і креветкою. Такими виходять ваші святкові тарталетки - начинки в них багато, але гості завжди проситимуть добавки.
Тарталетки з тунцем і червоною ікрою
Паштет із тунця, який використовується для рецепта, помірно солоний, і це частування перетворюється на легкий перекус, що ідеально підходить для Нового року.
Інгредієнти:
- 180 грамів тунця у власному соку;
- 200 грамів вершкового сиру;
- один солоний огірок;
- один зубчик часнику;
- одна столова ложка майонезу;
- одна столова ложка ікри;
- 12 тарталеток;
- кріп, петрушка;
- сіль, перець.
Відкрити банку з тунцем, злити рідину, рибу викласти в миску і розім'яти виделкою. Туди ж додати вершковий сир, часник, пропущений через прес, і подрібнений солоний огірок. Заправити майонезом, посолити, поперчити. Викласти отриманий паштет у кошики, прикрасити і вуаля - тарталетки з червоною ікрою і тунцем готові до подачі.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Рулет "Баунті" без випікання: з печива та згущеного молока роблю смакоту до чаю
- Суп із галушками по-полтавськи: шедевреальний рецепт, який ніколи не набридає
- Соковиті ліниві голубці в духовці: так смачно, що котлети й поруч не стоять