Така ікра буде як чудовою закускою, так і хорошою складовою для випічки або супів.
Грибна ікра – універсальна страва. Це і закуска на тости та бутерброди, і начинка для овочів або домашньої випічки. Можна її також зробити про запас на зиму.
Для приготування цієї смачної закуски підійдуть практично будь-які гриби. Головне, щоб вони були не зіпсованими.
Гриби вимити й очистити, дрібно порізати.
Читайте такожСоковите овочеве рагу: як приготувати смачну страву
Посолити, поперчити за смаком, додати вершкове масло і зняти гриби з вогню. Масло має розтанути, а гриби трохи охолонути. Теплі гриби добре подрібнити.
Покласти грибну ікру в банку і відправити в холодильник на 1-2 години для охолодження. Для красивої подачі ікри можна використовувати тарталетки.
Насамперед треба помити й почистити гриби. Налити в каструлю холодну воду, висипати гриби та посолити, довести до кипіння, зняти піну і варити 30-40 хвилин.
Очистити моркву, натерти її на великій тертці. Обсмажити моркву на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до напівготовності.
Дрібно нарізати цибулю й додати її на сковороду до моркви. Помідор нарізати кубиками і також додати до овочевої суміші. Туди ж додати подрібнений часник, посолити і поперчити на власний смак. Смажити 7 хвилин, помішуючи. Готову овочеву суміш зняти зі сковороди й перекласти в інший посуд.
Обсмажити на сковороді гриби (за 10 хвилин до цього їх слід відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина). Коли гриби охолонуть, перемолоти їх за допомогою м'ясорубки або блендера. Те ж саме зробити з обсмаженими овочами. Змішати подрібнені гриби та овочі в глибокій тарі.
Ікру можна їсти відразу, а можна закрутити на зиму. Для цього гарячу ікру розкласти в підготовлені стерилізовані банки й закатати їх стерилізованими кришками. Перевернути банки, укутати й даємо повністю охолонути. Зберігати в прохолодному місці.
Гриби залити холодною водою й залишити на 1-2 години. Потім промити під проточною водою. Відварити до готовності (приблизно 30-40 хвилин). Відкинути на друшляк і підсушити.
Читайте такожСмачне домашнє вино: рецепт приготування з білого винограду
У сковороді розігріти олію на середньому вогні. За 4-5 хвилин підрум'янити цибулю, вкинути моркву і смажити ще 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Додати гриби з часником. Посолити, поперчити й обсмажувати ще 5-7 хвилин.
Подрібнити гриби з овочами блендером або пропустити через м'ясорубку. Таку ікру можна зберігати в холодильнику декілька днів.