Рецепт овочевого рагу / фото ua.depositphotos.com

Овочеве рагу – доволі популярна страва. І не дарма, адже це смачно, корисно й приготування не потребує особливих кулінарних навичок.

Готують цю страву з будь-яких овочів: картоплі, кабачків, помідорів, гарбуза, квасолі, буряків. У поєднанні з ароматною зеленню та приправами виходить неймовірний гарнір або самостійна пісна страва.

Овочеве рагу з картоплею та баклажанами

  • Баклажани - 500 г
  • Картопля - 400 г
  • Болгарський перець - 300 г
  • Цибуля - 100 г
  • Морква - 150 г
  • Квасоля стручкова зелена - 200 г
  • Помідори - 250 г
  • Часник - 2 зубч.
  • Рослинна олія - 40 мл
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - 1 десерт.л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Зелень - за смаком

Картопля, моркву, цибулю та часник почистити. Болгарський перець розрізати навпіл, видалити плодоніжки і насіння, квасолю нарізати на шматочки невеликого розміру.

Відео дня

Цибулю нашаткувати кубиками середнього розміру, моркву натерти на великій тертці, а болгарський перець нарізати великими кубиками.

Читайте такожВишуканий салат з ананасом: як приготувати смачну страву

Готувати рагу краще в каструлі з товстим дном і краями. Розігріти в ній олію, відправити цибулю та моркву обсмажувати на сильному вогні, безперервно перемішуючи.

Через хвилину-дві додати болгарський перець. Обсмажувати овочі ще близько хвилини, помішуючи.

Помідори нарізати великими кубиками (за бажанням з томатів можна зняти шкірку). Додати одну столову ложку томатної пасти або помідорового пюре, а також дрібку цукру. Посолити, все ретельно перемішати. Залишити тушкуватися на середньому вогні близько 5 хвилин.

Тим часом підготувати баклажани. Залити нарізані великими кубиками синенькі солоною водою і залишити на деякий час вимочувати. Злити воду, а баклажани злегка віджати руками від зайвої рідини.

Вкинути у каструлю баклажани та квасолю. Додати нарізану маленькими кубиками картоплю, все перемішати, за потреби досолити. Накрити каструлю кришкою, вогонь зменшити до мінімуму й залишити овочі тушкуватися до готовності картоплі (близько 15-20 хвилин). Іноді відкривати кришку й акуратно перемішувати рагу. Якщо рідини від овочів мало, то потрібно додати трохи окропу.

Посипати страву дрібно нарізаною зеленню та часником, пропущеним через прес або нарубаним від руки. Добре перемішати, закрити каструлю кришкою, зняти рагу з вогню і дати настоятися не менш ніж 5 хвилин.

Готову страву посипати запашним перцем або гострим меленим Чилі.

Овочеве рагу з грибами

  • Баклажани - 2 шт.
  • Кабачки - 2 шт.
  • Цибуля - 4 шт.
  • Помідори чері - 8 шт.
  • Печериці - 8 шт.
  • Часник - 3 зубч.
  • Зелень кінзи - 3 г
  • Бульйон - 1 ст.
  • Помідори сушені - 1 г
  • Болгарський перець - 1 г
  • Перець гострий мелений - 0,5 ч.л.
  • Кріп - 1 ч.л.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Рослинна олія - 2 ст.л.

Баклажани почистити, порізати кружальцями завтовшки у 3 мм, скласти в миску та посолити. Залишити їх на 20 хвилин, щоб позбутися гіркоти.

Цибулю порізати кубиками. Моркву натерти на великій тертці. Кабачки порізати великими кубиками. Болгарський перець нарізати невеликими кубиками. Печериці порізати тонкими пластинами. Помідори перемолоти міксером. Часник видавити через часничницю.

Як приготувати смачне овочеве рагу / фото ua.depositphotos.com

Баклажани обсмажити на олії з двох боків і скласти їх у казан. Викласти до баклажанів кабачки.

На цій же олії обсмажити три чверті цибулі, потім до неї викласти моркву, також обсмажити. Додати болгарський перець, обсмажити. Додати перемелені томати. Все обсмажити. Додати приправи. Викласти обсмажування в казан.

На сковороді обсмажити решту цибулі, потім викласти до цибулі печериці й обсмажити.

Викласти все у казан, додати бульйон і тушкувати під кришкою 20 хвилин. Потім додати часник і порізану кінзу. Все перемішати. Перевірити на сіль, перець.

Вимкнути вогонь і дати рагу настоятися н 15-20хвили. Після чого можна подавати овочеве рагу до столу.

Овочеве рагу з куркою та капустою

  • Курячі грудки - 100 г
  • Капуста білокачанна - 100 г
  • Морква - 60 г
  • Цибуля ріпчаста - 40 г
  • Зелений горошок - 60 г
  • Рослинна олія - 60 г
  • Сіль - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Картопля - 1 шт.

Нарізати цибулю. Кубиком нарізати картоплю та моркву, а капусту – соломкою.

Читайте такожРум’яні пиріжки з горохом: як приготувати ситну страву

Куряче м'ясо також нарізати шматочками, рівними за розміром нарізці овочів.

Обсмажте всі інгредієнти у сотейнику на розігрітій олії: спочатку покласти цибулю, додати моркву та картоплю, потім капусту, тушкувати під кришкою, щоб капуста обм'якла. Додати куряче м'ясо, перемішати, посолити. Наприкінці додати горошок. Тушкувати до його готовності – близько 5 хвилин.

Подавати овочеве рагу з куркою гарячим, посипавши зеленню петрушки.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: