Щоб приготувати швидкі малосольні огірки, потрібен простий сухий маринад і мінімум часу.
Хрусткі, соковиті, ароматні і злегка пряні мариновані огірки в пакеті можна приготувати за годину, а якщо немає часу - то і за 15 хвилин. Спробуйте ці прості рецепти закуски, яка стане чудовим доповненням до будь-якого столу.
Такі огірки малосольні в пакеті готують з використанням сухого маринаду, тобто, без води. Досить змішати свіжі овочі з прянощами та спеціями - і вже за годину у вас на столі мариновані огірочки.
Вам знадобляться:
Кількість спецій можна регулювати на свій смак - хтось любить гостріше, хтось м'якше.
Огірки помити, зрізати в кожного кінчики (по-народному "попки"), розрізати вздовж навпіл, а потім кожну половинку ще раз. Скласти в пакет.
Подрібнити часник і кріп, додати їх у пакет до огірків, туди ж всипати сіль, цукор, влити оцет і олію. Закрити пакет і добре його потрясти. Покласти пакет у холодильник на 1 годину.
Незвичайні мариновані огірки в пакеті, відомі як "биті", підкорили цей сезон. Їхня родзинка - в особливому способі приготування, завдяки якому вони маринуються краще і швидше.
Вам знадобляться:
В огірків зрізати "попки", огірки розрізати навпіл уздовж. Скласти в пакет, зрізом донизу і злегка відбити качалкою або молоточком. Завдання: не відбити огірки, а зробити так, щоб вони були наче розчавлені.
Дістати овочі з пакета, нарізати по діагоналі на товсті скибочки, знову скласти в пакет. Туди ж додати всі інші інгредієнти, пакет зав'язати і добре потрясти. Покласти в холодильник на півгодини.
Можна також приготувати малосольні огірки в пакеті різані - вони маринуються набагато швидше, тому що шматочки менші й швидше просочуються маринадом.
Вам знадобляться:
Помити огірочки, зрізати "попки", розрізати вздовж на 4 частини. Скласти в поліетиленовий пакет, додати туди роздавлений часник і подрібнений кріп. Всипати сіль, перець, зав'язати пакет.
Гарненько потрясти його, щоб усі інгредієнти перемішалися між собою. Покласти в холодильник на 15 хвилин, щоб овочі промаринувалися.
Раніше ми також розповідали, як готується баклажанна ікра по-одеськи на зиму.