маринована цвітна капуста

Мариновану капусту можна робити і влітку, і взимку - овоч продається в магазинах практично цілий рік, лише ціна на нього відрізняється залежно від сезону. Проте, якщо ви хочете, щоб хрустка маринована цвітна капуста була на вашому столі - швидше записуйте найвдаліші рецепти.

Найсмачніша маринована цвітна капуста з морквою і перцем

Пікантна закуска, яка точно сподобається всім українцям - готується дуже просто, а задоволення отримаєте колосальне.

Інгредієнти:

Відео дня
  • 1 кг цвітної капусти;
  • 0.5 кг болгарського перцю;
  • 0.5 кг моркви;
  • пучок петрушки;
  • 200 мл соняшникової олії;
  • 170 мл 9% оцту;
  • 250 гр цукру;
  • 2-3 ст.л солі;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 1 ч.л меленого перцю;
  • 1 л охолодженої перевареної води.

Свіжу цвітну капусту потрібно розібрати на суцвіття, промити під проточною водою. Моркву почистити, натерти на тертці або нарізати тонкою соломкою, так само точно вчинити з перцем. Подрібнити часник, а петрушку нашаткувати. У невеликій каструлі закип'ятити півтора літра води, опустити туди капусту, дочекатися, доки рідина знову закипить, і проварити її 5 хвилин, потім відкинути на сито й остудити.

В окремій мисці зробити маринад, змішати літр холодної перевареної води, олію, оцет, сіль, цукор, перець, часник, ретельно перемішати до розчинення. У пластикову миску викласти остиглу капусту, моркву, перець і петрушку, залити маринадом, перемішати. Миску накрити харчовою плівкою і поставити ємність у холодильник на ніч, щоб овочі замаринувалися. До ранку у вас буде готова маринована цвітна капуста - рецепт, як бачите, елементарний, але закуска виходить дуже смачною.

Маринована цвітна капуста по-корейськи

Ще один вдалий метод приготування овоча - він виходить більш гострим, ніж у першому рецепті, але теж є дуже доречним.

Інгредієнти:

  • одна цвітна капуста (вага близько 600 грамів);
  • одна морква;
  • два зубчики часнику;
  • пучок петрушки;
  • чайна ложка меленого коріандру;
  • половина чайної ложки червоного меленого перцю;
  • три столові ложки соку лимона;
  • три столові ложки соняшникової олії;
  • півтори столових ложки цукру;
  • сіль.

Починати потрібно так само, як і в рецепті вище - розібрати капусту на суцвіття, промити її, відварити в окропі, потім відкинути на сито й остудити. В окрему маленьку каструлю вилити 4-5 ст. л. капустяного відвару, 2 ч. л. солі, цукор, сік лимона й олію. Поставити на вогонь і варити, поки цукор і сіль не розчиняться. Моркву почистити, помити, натерти на тертці, з'єднати в мисці з капустою і подрібненою петрушкою.

Туди ж додати часник, пропущений через прес, мелений коріандр і червоний перець. Овочі залити маринадом, перемішати, поставити в холодильник на 1 годину. Маринована цвітна капуста по-корейськи добре просочиться, якщо за цей час її кілька разів перемішати.

Вас також можуть зацікавити новини: