Серед різноманіття рецептів складно вибрати ті, які і гостям сподобаються, і багато часу на приготування не займуть. Особливо це важливо, якщо справа стосується шашлику - під нього підходять далеко не всі страви. УНІАН розповість, як робиться закуска для шашлику.
Закуска з помідорів до шашлику - рецепт
Для приготування вам знадобляться:
- пучок кропу і петрушки;
- половина столової ложки солі;
- одна чайна ложка цукру;
- щіпка чорного меленого перцю;
- півкіло помідорів;
- одна столова ложка 6% оцту;
- кілька зубчиків часнику.
Вам потрібно взяти глибоку ємність і викласти в неї подрібнену зелень. Часник пропустити через прес і додати в миску. Всипати цукор, сіль і перець, влити оцет (за бажанням можна також використовувати будь-яку рослинну олію). Помідори вимити, зробити хрестоподібні надрізи і заповнити внутрішню частину овоча приготованим маринадом. Помідори скласти в каструлю, накрити кришкою і залишити в холодильнику на 10-12 годин.
Вуаля - закуска з помідорів з часником і зеленню готова, можете сміливо пригощати гостей.