Апетитні курячі нагетси - чудова закуска, яку нескладно приготувати в домашніх умовах.
Нагетси – це шматочки соковитого курячого філе в паніровці, обсмажені на сковороді або у фритюрі до хрусткої золотистої скоринки.
Приготувати їх удома зовсім нескладно. Однак така закуска є доволі калорійною та не дуже корисною, тому часто вживати її не варто.
Нарізати куряче філе невеликими шматочками. У тарілці збити вилочкою 2 яйця.
Читайте такожКрем-суп з пельменями: рецепт апетитної страви
Для паніровки змішати панірувальні сухарі, сіль, перець і паприку.
Розігріти олію в сковорідці.
Вмокнути шматочок курки в яєчну суміш, потім – у паніровку. Смажити курячі нагетси до золотистої скоринки. Готові нагетси перекласти на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб позбутися зайвого жиру. Курячі нагетси готові.
Куряче філе нарізати великими кубиками.
Приготування соусу. У мисці розмішати яйце з молоком, меленим часником, сіллю та перцем.
В окремому посуді підготувати панірувальні сухарі.
Нарізати сир кубиками, вчетверо меншими від кубиків нарізаного м'яса. Зробити в кожному шматку філе надріз і вкласти туди кубик сиру. Просуньте його глибше всередину м'яса. Посолити та поперчити фаршироване філе (для отримання більш ніжних нагетсів, цього не робити).
Умокнути кожен шматочок філе в соус, а потім обваляти в сухарях. Смажити курячі нагетси з сиром на розігрітій сковороді з двох боків до утворення золотистої скоринки.
Куряче філе нарізати невеликими, максимально однаковими шматочками.
Скласти їх у миску, залити кефіром, додати гірчицю, трішки солі та перцю.
Читайте такожСмачний салат із тунцем: як приготувати оригінальну страву
Для панірування можна взяти уже готову крихту або приготувати самим. Для цього підсушити на сухій сковороді скибочки батона, подрібнити. У чашу комбайна вкинути мигдаль і підсушений хліб. Усе подрібнюємо на крихту. Додати тертий сир, сушені трави, сіль і перець. Перемішати.
Обваляти куряче філе в паніровці з усіх боків і скласти на решітку.
Випікати нагетси у розігрітій до 190°С духовці близько 20 хвилин або до хрусткої скоринки. Дати курячим нагетсам злегка охолонути й подавати до столу.