Салат з тунцем - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Тунець чудово підходить для різноманітних салатів, адже він є доволі смачним, жирним та без дрібних кісточок. Готують їх здебільшого із консервованого тунця. Рецепти з ним доволі прості та невигадливі, а натомість виходять ситні й смачні страви.

Салат із тунця буде доречним і за святковим столом, адже доволі часто він має просто неймовірне оформлення.

Салат з тунцем та авокадо

  • Тунець консервований (філе або шматочками) - 200 г
  • Помідори чері - 100 г
  • Авокадо - 1 шт.
  • Огірки - 1 шт.
  • Листя салату - 300 г
  • Лимонний сік - 2 ст.л.
  • Оливкова олія - 2 ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Перекласти рибу з банки в ємність. Розділити її виделкою на невеликі шматочки.

Відео дня

Читайте такожНайніжніші вареники з вишнею: як приготувати неймовірно смачну страву

Овочі помити й обсушити паперовими рушниками. Помідори нарізати невеликими кубиками. Якщо на огірках шкірка тонка і не гірчить, очищати її не обов'язково. Розрізати їх на 4 частини та нарізати дрібними квадратиками.

Помити та обсушити листя салату. Порвати його руками на невеликі шматочки.

Авокадо помити, розрізати навпіл, видалити кісточку. Очистити від шкірки. М'якоть нарізати довгими тонкими смужками.

У салатниці відповідного розміру з'єднати авокадо, помідори, огірки та листя салату.

Вичавити сік половинки лимона, полити ним салат. Заправити оливковою олією.

Зверху розкласти шматочки риби. Подавати салат з тунцем до столу краще відразу, поки овочі не розмокнули й не пустили сік.

Салат з тунцем і консервованою квасолею

  • Тунець консервований - 185 г
  • Квасоля консервована - 170 г
  • Пекінська капуста - 250 г
  • Огірки - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • Яйця - 3 шт.

Для заправки

  • Лимонний сік - 2 ст.л.
  • Рослинна олія салатна - 4 ст.л.
  • Часник - 1 зубч.
  • Сіль - за смаком
  • Суміш перців мелених - за смаком

Овочі вимити, почистити. Квасолю промити під холодною водою в друшляку і дати воді стекти. Яйця відварити 9 хвилин і відразу охолодити під холодною водою.

У глибокий салатник покласти м'ясо тунця, розім’яти виделкою (рідина залишити – можна буде трохи додати в заправку). Додати квасолю, дрібно нарізане яйце та огірок соломкою.

Як приготувати салат із тунцем / фото ua.depositphotos.com

Пекінську капусту нарізати великим кубиком, цибулю тоненькими пір'їнками, все покласти в миску, трохи посолити.

Приготування заправки. Дрібно нарізати часник, розтерти його з сіллю та перцем, додати олію і сік лимона, перемішати до розчинення солі.

Влити заправку в салат та акуратно перемішати, відразу подавати до столу.

Салат з тунцем шарами

  • Тунець (консервований в олії) - 2 банки по 240 г
  • Цибуля зелена - 0,5 пучка
  • Огірок маринований - 200 г
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Кукурудза - 200 г
  • Сир твердий - 100 г
  • Майонез - за смаком

Зварені круто яйця натерти на великій тертці. З кукурудзи злити рідину. На дрібній тертці натерти сир.

Шматочки тунця вийняти з банки, розім'яти їх виделкою, видаливши великі кісточки.

Читайте такожАроматне та соковите овочеве рагу: як приготувати смачну страву

Невеликими кубиками нарізати мариновані огірочки. Дрібно нарізати зелену цибулю. Викласти салат шарами к салатник або порційно в такій послідовності: 1) тунець, змастити майонезом; 2) зелена цибуля; 3) мариновані огірочки, змастити майонезом; 4) яйця, змастити майонезом; 5) кукурудза, змастити майонезом; 6) завершальний шар – натертий на дрібній тертці сир.

Дати салату настоятися 1 годину в холодильнику і подавати до столу.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: