
Тунець чудово підходить для різноманітних салатів, адже він є доволі смачним, жирним та без дрібних кісточок. Готують їх здебільшого із консервованого тунця. Рецепти з ним доволі прості та невигадливі, а натомість виходять ситні й смачні страви.
Салат із тунця буде доречним і за святковим столом, адже доволі часто він має просто неймовірне оформлення.
Салат з тунцем та авокадо
- Тунець консервований (філе або шматочками) - 200 г
- Помідори чері - 100 г
- Авокадо - 1 шт.
- Огірки - 1 шт.
- Листя салату - 300 г
- Лимонний сік - 2 ст.л.
- Оливкова олія - 2 ст.л.
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Перекласти рибу з банки в ємність. Розділити її виделкою на невеликі шматочки.
Читайте такожНайніжніші вареники з вишнею: як приготувати неймовірно смачну страву
Овочі помити й обсушити паперовими рушниками. Помідори нарізати невеликими кубиками. Якщо на огірках шкірка тонка і не гірчить, очищати її не обов'язково. Розрізати їх на 4 частини та нарізати дрібними квадратиками.
Помити та обсушити листя салату. Порвати його руками на невеликі шматочки.
Авокадо помити, розрізати навпіл, видалити кісточку. Очистити від шкірки. М'якоть нарізати довгими тонкими смужками.
У салатниці відповідного розміру з'єднати авокадо, помідори, огірки та листя салату.
Вичавити сік половинки лимона, полити ним салат. Заправити оливковою олією.
Зверху розкласти шматочки риби. Подавати салат з тунцем до столу краще відразу, поки овочі не розмокнули й не пустили сік.
Салат з тунцем і консервованою квасолею
- Тунець консервований - 185 г
- Квасоля консервована - 170 г
- Пекінська капуста - 250 г
- Огірки - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
- Яйця - 3 шт.
Для заправки
- Лимонний сік - 2 ст.л.
- Рослинна олія салатна - 4 ст.л.
- Часник - 1 зубч.
- Сіль - за смаком
- Суміш перців мелених - за смаком
Овочі вимити, почистити. Квасолю промити під холодною водою в друшляку і дати воді стекти. Яйця відварити 9 хвилин і відразу охолодити під холодною водою.
У глибокий салатник покласти м'ясо тунця, розім’яти виделкою (рідина залишити – можна буде трохи додати в заправку). Додати квасолю, дрібно нарізане яйце та огірок соломкою.

Пекінську капусту нарізати великим кубиком, цибулю тоненькими пір'їнками, все покласти в миску, трохи посолити.
Приготування заправки. Дрібно нарізати часник, розтерти його з сіллю та перцем, додати олію і сік лимона, перемішати до розчинення солі.
Влити заправку в салат та акуратно перемішати, відразу подавати до столу.
Салат з тунцем шарами
- Тунець (консервований в олії) - 2 банки по 240 г
- Цибуля зелена - 0,5 пучка
- Огірок маринований - 200 г
- Яйце куряче - 4 шт.
- Кукурудза - 200 г
- Сир твердий - 100 г
- Майонез - за смаком
Зварені круто яйця натерти на великій тертці. З кукурудзи злити рідину. На дрібній тертці натерти сир.
Шматочки тунця вийняти з банки, розім'яти їх виделкою, видаливши великі кісточки.
Читайте такожАроматне та соковите овочеве рагу: як приготувати смачну страву
Невеликими кубиками нарізати мариновані огірочки. Дрібно нарізати зелену цибулю. Викласти салат шарами к салатник або порційно в такій послідовності: 1) тунець, змастити майонезом; 2) зелена цибуля; 3) мариновані огірочки, змастити майонезом; 4) яйця, змастити майонезом; 5) кукурудза, змастити майонезом; 6) завершальний шар – натертий на дрібній тертці сир.
Дати салату настоятися 1 годину в холодильнику і подавати до столу.