
Суп із пельменями – це неймовірно смачно, а також ще доволі ситно. Такий ароматний і наваристий суп може бути чудовим варіантом першої страви для святкової вечері.
Цибулевий крем-суп з пельменями
Для пельменів
- Борошно - 2-3 ст.
- Молоко - 0,5 ст.
- Вода - 0,5 ст.
- Яйце куряче - 1 шт.
- Фарш м’ясний (змішаний) - 800 г
- Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт.
- Соєвий соус - 3 ст. л.
- Соус устричний - 3 ст. л.
- Перець чорний мелений - 1 ч. л.
- Сіль - за смаком
- Олія рослинна
Для крему-супу
- Бульйон - 500 мл
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Борошно - 2 ст. л.
- Вершки (10%) - 50 мл
- Кріп - 0,5 пучка
- Цибуля зелена - 0,5 пучка
- Сіль - за смаком
- Олія рослинна - 1 ст. л.
Насамперед слід приготувати пельмені. З м'яса зрізати всі плівки та сухожилля. Перекрутити його на м'ясорубці. Цибулю очистити і теж перекрутити. Додати яйце, соєвий та устричний соуси. Вимішати фарш, за потреби досолити.
Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку й прибрати на 30 хвилин у холодильник. Діставши тісто з холодильника, наліпити пельменів.
Читайте такожПишні та соковиті пиріжки у духовці: як приготувати з м’ясом, капустою та абрикосами
Далі обсмажити на рослинній олії порізану великими кубиками цибулю. Додати борошно та обсмажити до золотистого кольору.
Влити бульйон, посолити. Варити 10-15 хвилин до загустіння. Додати зелень. Проварити 5 хвилин. Потім пюрирувати й розвести суп вершками до потрібної консистенції.
Тим часом окремо відварити пельмені. Налити в тарілку крем-суп, викласти пельмені та прикрасити страву зеленню.