Засолюємо сало з цукром - рецепт / depositphotos.com

Українські господині знають безліч рецептів смачних маринадів, які перетворюють сало в окрему закуску до святкового столу. Цей продукт полюбляє поєднання різних спецій та ароматів, а як щодо сала з цукром?

Раніше ми розповідали, як засолити сало в банці сухим способом або гарячим, а зараз поділимось секретами, як приготувати ідеальне сало в розсолі з цукром.

Сало солене в розсолі з цукром - ідеальний варіант, як для святкового столу, так і для довготривалого зберігання в холодильнику. Його смакують з борщем та готують бутерброди для козацьких частувань. 

Відео дня

З першого погляду "зацукрювання" сала виглядає такою собі ідеєю, та й виникає цілком логічне питання, що дає цукор при засолюванні сала. Все просто - в розсолі з цукром сало стане м'яким та ніжним.

Сало в розсолі з цукром - рецепт простої закуски

Гайда розбиратися, як засолити сало в гарячому розсолі з цукром. Для приготування знадобиться:

  • сало з м'ясним прошарком – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 5 ст. л;
  • цукор – 2 ст. л;
  • лавровий лист – 5 шт;
  • перець духмяний – 7 горошинок;
  • насіння кропу – 1 ч. л;
  • часник – 3 зубці;
  • суміш перців – 1 ч. л.

Почніть із підготування сала. Промийте його та наріжте шматками завширшки 10 см кожен. 

А тепер займіться маринадом. Закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор, духмяний перець та подрібнений лавровий лист. Залиште маринад на помірному вогні приблизно на 5 хвилин. Зніміть з вогню та занурте у маринад шматки сала.

Накрийте каструлю з салом кришкою меншого діаметру та зафіксуйте її вантажем, наприклад банкою з водою. Залиште на добу за кімнатної температури.

Через добу змініть вантаж із сала та поставте його на дві доби в холодильник. 

Згодом сцідіть маринад із сала, натріть його сумішшю перців та подрібненим часником з усіх боків. Кожен шматочок загорніть у харчову плівку та помістіть у морозильну камеру на 3 години. 

Подавайте із житнім хлібом, цибулею та хріном.

До речі, є ще один лайфак у приготуванні цієї закуски - ви можете засолити сало в цибулевому лушпинні з цукром. Рецепт той самий, але у маринад додайте трохи цибулевого лушпиння та процідіть його перед тим, як помістити туди шматки сала. Лушпиння додасть салу приємний золотистий колір. 

Вас також можуть зацікавити новини: