
Брускета - це надзвичайно смачний і ніжний італійський бутерброд. Він готується з батона чіабата або будь-якого багета. Хліб обсмажувати на грилі або сковороді без масла, натирають часником і додають начинку за смаком. Приготування брускета займає мінімум часу і зусиль. Це дуже симпатична і легка закуска, яка розганяє апетит перед основним прийомом їжі. Їсти брускету потрібно відразу після приготування, інакше хліб розмокне.
Брускета з помідорами і моцарелою
- Часник - зубч.
- Помідори - 2 шт.
- Білий хліб - 4 скибочки.
- Моцарелла - 100 р.
- Оливкова олія - 30 мл.
- Базилік - 4 гілочки.
- Сіль, перець за смаком.
Хліб нарізати під кутом і підсмажити до рум'яності на сухій сковороді або запекти в духовці при 200 градусах. Помідори ошпарити окропом і зняти шкірку. Помідори нарізати кубиком. Часник очистити і натерти обсмажений хліб. Потім кожну скибочку з одного боку змастити оливковою олією. Частину базиліку порвати руками.
Базилік змішати з нарізаним помідором. Посолити, поперчити за смаком. Додати кілька крапель оливкової олії. Моцарелу нарізати кубиками, як помідор. Моцарелу викласти на скибочки хліба, на неї покласти помідор з базиліком. Прикрасити брускету цілим листям базиліка.

Брускета з лососем і вершковим сиром
- Хліб - 3 скибочки.
- М'який вершковий сир (наприклад "Філадельфія") - 50 г.
- Олія оливкова - 10 г.
- Орегано за смаком.
- Лимон - 1 шт.
- Лосось (філе) - 150 г.
- Огірок - 100 г
- Зелень (рукола, петрушка).
Читайте такожСмачні картопляні галушки: як приготувати апетитне блюдоХліб нарізати під кутом, обсмажити в розігрітій до 180 градусів духовці 5 хвилин або на сухій сковороді. Огірок очистити від шкірки і нарізати кубиком. Лосося нарізати кубиком. З'єднати лосось і огірок, заправити соком половини лимона, посипати орегано. Заправити начинку оливковою олією і залишити на 15 хвилин.
Зелень дрібно нарізати, додати до вершкового сиру. Посолити і поперчити, додати трохи оливкової олії і лимонного соку. Перемішати. Брускети змастити сирною масою. Зверху викласти лосося з огірком. Прикрасити зеленню.

Брускета з яловичиною і в'яленими помідорами
- Житній хліб - 4 шматки.
- В'ялені помідори - 6 штук.
- Рукола - 40 р.
- Соус песто - 2 ст. л.
- Яловича вирізка - 300 г.
- Оливкова олія - 80 мл.
- Сіль, перець за смаком.
На розігріту сковороду гриль налити оливкову олію і обсмажити яловичину до бажаного ступеня готовності. Остудити м'ясо і нарізати тонкими скибочками. Хліб підсмажити на сухій сковороді до золотистості. Скропити кожну скибочку оливковою олією. Змастити хліб соусом песто, зверху викласти дрібно нарізані в'ялені томати, м'ясо і рукколу. Посолити, поперчити за смаком і подавати.
Брускета з грибами і йогуртом
- Хліб - 6 шматочків.
- Гриби - 6-7 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 4 зубчики.
- Йогурт грецький - 2 ст. л.
- Сік лимона - 1 ч. л.
- Олія оливкова - 1 ч. л.
- Чебрець - щіпка.
Гриби нарізати пластинами, цибулю і часник дрібно порубати. На гарячій сковороді з маслом обсмажити гриби, цибулю, часник до рум'яності. Посолити і поперчити. У мисці змішати грецький йогурт, чебрець, гриби з овочами. Хліб обсмажити на сухій сковороді і зліг скропити оливковою олією. Начинку викласти на хліб.
Читайте також інші рецепти: