Така сосиска готується без дріжджового тіста - замість нього лаваш, філо і звичайний хліб.
Сосиска буває не тільки в дріжджовому тісті - можна взяти тісто готове, загорнути її в лаваш, або приготувати сосиску в тісті з хліба. Пробували таку? Пропонуємо три рецепти на швидку руку: вибирайте, що більше подобається - діти будуть у захваті від усіх.
Раніше ми розповідали, як готується київська перепічка - рецепт легендарної страви.
Така сосиска в тісті готується на сковороді за 5 хвилин.
Інгредієнти:
Розріжте листи лаваша на 4 частини. Наріжте цибулю, натріть сир на тертці. Змастіть половину порційного листа лаваша гірчицею (або томатним соусом), посипте цибулею, сиром, покладіть зверху сосиску. Загорніть, підвертаючи краї лаваша з обох сторін. Закріпіть край лаваша збитим яйцем.
Умочіть сосиску в лаваші в збите яйце і викладіть швом вниз на сковороду з розігрітою олією. Обсмажте до рум'яності з усіх боків.
Якщо не любите смаженого - приготуйте сосиску в духовці в тісті філо.
Інгредієнти:
Змастіть пласт тіста розтопленим вершковим маслом, викладіть зверху другий пласт і знову змастіть маслом. Повторіть, щоб вийшло 4 шари. Розріжте на порційні частини. Посипте кожну тертим сиром, покладіть сосиску і загорніть, підвертаючи краї. Закріпіть їх збитим яйцем.
Умочіть сосиску в тісті у яйце, викладіть на деко з пергаментом швом вниз. Посипте зверху кунжутом і відправте в розігріту до 180С духовку на 10 хвилин.
Для цього рецепта не потрібні ні тісто, ні лаваш – підійде звичайний хліб.
Інгредієнти:
Зріжте скоринки у тостового хліба, тости розкачайте качалкою. Викладіть на тости сир, сосиску і загорніть. Змастіть краї тосту водою і добре закріпіть.
Подрібніть зрізані скоринки в крихту (наприклад, в блендері). Умочіть сосиски в тостах у збитому яйці з сіллю, потім обваляйте в хлібній крихті і обсмажте на сковороді на розігрітій олії до рум'яності.