Як засолити сало сухим способом

Як смачно засолити сало в банці? Дуже часто для цього використовують розсіл, але є спосіб набагато простіший і швидший - сухий. Так солили сало ще наші бабусі й прабабусі і, треба сказати, знали в цьому толк: український національний продукт виходить ніжним, ароматним і таким, що тане в роті. Розповідаємо, як готувати.

Як засолити сало в банці сухим способом

Сухий спосіб засолювання передбачає мінімум інгредієнтів.

На 1 кг сала потрібно взяти:

Відео дня
  • 250 г крупної солі;
  • 1 ст. л. чорного меленого перцю;
  • 1 головку часнику.

Як засолити сало в банці

Сало розрізати на кілька частин (вони мають поміститися в банку). У кожній зробити надрізи - у них вставити очищені шматочки часнику. Потім усі шматки сала натерти сумішшю солі та перцю.

Дно банки присипати сіллю, скласти шматочки сала в банку, присипати зверху рештою спецій і закрити кришкою.

Банку з салом слід залишити за кімнатної температури на добу, а потім поставити в холодильник - на 3-7 днів. Потім сало можна перекласти в морозилку.

Засолене таким способом сало виходить солоним у міру і дуже ароматним.

Раніше ми також розповідали, як готується борщова заправка на зиму по-українськи.

Вас також можуть зацікавити новини: