Сіннабон, або булочка з корицею - неймовірно ніжна, повітряна і ароматна страва. Така випічка чудово підходить до чаю або чашки кави. Терпкий присмак кориці і м'яке тісто сподобаються всім ласунам. Єдиним недоліком цієї страви є її висока калорійність, тому переборщувати з булочками не варто.
Дріжджові булочки з корицею і вершковим сиром
- Молоко - 200 мл.
- Сухі дріжджі - 11 г.
- Пшеничне борошно - 850 г.
- Куряче яйце - 2 шт.
- Вершкове масло - 200 г.
- Тростинний цукор - 200 г.
- Ванільний цукор - 10 г.
- Цукор - 100 г.
- Цукрова пудра - 100 г.
- Кориця мелена - 20 г.
- Сіль - 1 ч. л.
- Вершковий сир - 100 г.
Дріжджі розвести в злегка підсолодженій склянці теплого молока. В окремій мисці збити яйця. Додати третину розм'якшеного масла. У яєчно-масляну суміш додати цукор і молоко з дріжджами, ретельно перемішати. Борошно з'єднати з сіллю і частинами всипати в суміш. Замісити тісто. Накрити рушником і поставити на годину в тепле місце. Воно повинно піднятися у два рази.
Для начинки масло підігріти в мікрохвильовці, додати корицю і тростинний цукор. Тісто розкатати в тонкий пласт розміром приблизно 40 см на 55 см. Змастити пласт начинкою по всій довжині і закрутити в тугий рулет. Розрізати рулет на однакові булочки. Утворені сіннабони укласти в форму для випікання, застелену пергаментом і змащену вершковим маслом. Випікати в духовці 30 хвилин при 175 градусах. Готові гарячі булочки змастити вершковим сиром. За смаком прикрасити мигдалем і білим шоколадом.
Булочки з корицею і глазур'ю
Для тіста:
- Борошно - 600 г.
- Молоко - 350 г.
- Сухі дріжджі - 10 г.
- Сіль - 1 ч. л.
- Цукор - 2 ст. л.
- Яйця - 1 шт.
- Вершкове масло - 90 г.
Для начинки:
- Вершкове масло - 100 г.
- Пакетик меленої кориці.
- Цукор - 1 стакан.
Для вершкової глазурі:
- Сир маскарпоне - 200 г.
- Цукрова пудра - 150 г.
- 1 пакетик ванільного цукру
- Ванільний цукор - 1 пакетик.
- Молоко - 100 г.
У теплому молоці розвести дріжджі і залишити настоюватися. Потім додати яйця, сіль, цукор, борошно і розтоплене вершкове масло. Замісити тісто, накрити плівкою і поставити в тепле місце на 2 години. Для начинки розтопити вершкове масло, окремо змішати цукор і корицю. Для глазурі з'єднати сир, цукрову пудру, ванільний цукор, молоко, замісити вручну віночком.
Тісто розкатати в прямокутний пласт товщиною 1 см. Змастити розтопленим вершковим маслом. Посипати сумішшю цукру і кориці і закатати тісто в тугий рулет. Нарізати на булочки товщиною приблизно 5 см. Випікати 30 хвилин при температурі 180. Готові гарячі булочки змастити глазур'ю.
Читайте також інші рецепти: