Чізкейк без випікання / фото depositphotos.com

Якщо ви любите десерти та молочні продукти, чізкейк - це те, що вам потрібно. Ми розкриємо вам секрет ідеального частування, а найголовніше - розповімо, як готувати ніжний чізкейк без випікання. 

Почнемо з того, що це самий звичайний сирний десерт, в приготуванні якого немає нічого складного. Унікальність страви в тому, що її можна готувати як в духовці, так і без неї. Залежно від того, скільки у вас вільного часу і який бюджет ви маєте у своєму розпорядженні, можна підібрати як максимально простий і бюджетний варіант чізкейку зі звичайного сиру, так і ресторанний рецепт, який вимагаж більше часу і наявність більш дорогих інгредієнтів. 

Чізкейк Нью-Йорк в духовці

Чізкейк з полуницею без випікання / фото ua.depositphotos.com

Для цього рецепту вершки, сир, яйця та вершкове масло можна використовувати лише кімнатної температури. Вершки краще брати максимальної жирності, так ваш десерт буде більш ніжним і вершковим.

Відео дня

Дуже важливий момент - для цього рецепта краще купити вершковий сир. Не намагайтеся замінити його сиром або сирковою масою, оскільки смак кінцевого продукту буде кардинально відрізнятися від смаку оригінального чізкейку Нью-Йорк.

  • Печиво - 300 гр.
  • Вершкове масло - 100 гр.
  • Мускатний горіх - 0,25 ч. л.
  • Вершковий сир - 600 гр.
  • Цукор - 100 гр.
  • Вершки - 200 мл.
  • Яйця - 3 шт.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Ванілін - за смаком.

Печиво натираємо на тертці або подрібнюємо за допомогою блендера, можна додати мускатний горіх. Викладаємо в печиво м'яке вершкове масло. Перетираємо масло з печивом до однорідного стану. Отриману масу викладаємо в форму для випікання і відправляємо в розігріту до 200°С духовку на 10 хвилин. 

У сир додаємо цукор, ванілін, лимонний сік. Добре все перемішуємо. Якщо ви не любите занадто солодкі десерти - можете зменшити кількість цукру або використовувати замінник. Додаємо до сиру яйця та вершки. Все збиваємо міксером. Виливаємо начинку на корж та відправляємо в духовку на 10 хвилин. Духовка має бути попередньо розігріта до 180°С.

Чізкейк з полуницею за годину

  • Печиво - 250 гр.
  • Вершкове масло - 100 гр.
  • Сир - 500 гр.
  • Цукор - 200 гр.
  • Вершки - 300 мл.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Ванілін - за смаком.
  • Свіжа полуниця - 300 гр.
  • Желатин - 20 гр.
  • Свіжа м'ята - 30 гр.

Печиво подрібнюємо на крихту, додаємо м'яке вершкове масло і добре перетираємо масу руками. Дно і стінки форми застилаємо пергаментом і викладаємо отриману масу рівномірним шаром.

Сир змішуємо з цукром, вершками таі ваніліном. Для цього рецепта можна використовувати як вершковий сир, так і звичайний сир. Також цілком підійде сирна маса. Однак врахуйте, що сирна маса, як правило, досить солодка, тому будьте обережні, коли будете додавати до начинки цукор.

Желатин заливаємо водою і даємо йому набрякнути. В цей час свіжу полуницю миєму і нарізаємо на половинки. Викладаємо нарізану полуницю на корж. У сирну масу додаємо набряклий желатин. Виливаємо сирну масу на полуницю і відправляємо дессерт в холодильник на одну годину. Перед подачею прикрашаємо чізкейк свіжою полуницею і листочками м'яти.

Чізкейк з маскарпоне без випікання

  • Печиво - 300 гр.
  • Вершкове масло - 150 гр.
  • Маскарпоне - 500 гр.
  • Цукрова пудра - 180 гр.
  • Вершки - 400 мл.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Ванілін - за смаком.
  • Свіжі ягоди - 200 гр.
  • Желатин - 20 гр.

Печиво подрібнюємо на крихту, додаємо м'яке вершкове масло. Дно і стінки форми застиляємо пергаментом, змащуємо пергамент вершковим маслом і викладаємо отриману масу рівномірним шаром.

Маскарпоне змішуємо з цукровою пудрою, вершками та ваніліном. Желатин заливаємо водою і даємо йому набрякнути. Додаємо желатин до сирної маси і добре все перемішуємо. Виливаємо на корж, зверху викладаємо свіжі ягоди. Також для цього рецепта можна використати заморожені ягоди. Зауважще, що їх попередньо розморожувати не потрібно, інакше вони пустять сік. Прибираємо форму з чізкейком в холодильник на 60-90 хвилин. 

Нейжейший японський чізкейк

  • Яйця - 4 шт.
  • Вершкове масло - 50 гр.
  • Молоко - 100 мл.
  • Борошно - 50 гр.
  • Вершковий сир - 250 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л.
  • Сіль - дрібка.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Ванілін - за смаком.
  • Цукор - 150 гр.

Робимо водяну баню: ставимо на плиту велику каструлю з водою. На каструлю ставимо миску таким чином, щоб вона не торкалася води. У мисці з'єднуємо вершковий сир, молоко та вершкове масло. Бажано використовувати жирне молоко, в цьому випадку чізкейк вийде більш ніжним.

Відокремлюємо жовтки від білків. Білки ставимо в холодильник. Додаємо до сирної маси жовтки, цукор та ванілін. Все добре перемішуємо. Просіваємо борошно з крохмалем і додаємо до сирної маси.

Охолоджені білки збиваємо з лимонним соком та сіллю до стійких піків. Додаємо збиті білки до тіста. Все обережно перемішуємо. Виливаємо отриману масу у форму і відправляємо в духовку, розігріту до 150°C на 60 хвилин. На дно духовки ставимо деко з водою. Через годину вимикаємо духовку, але чізкейк не виймаємо. Він має залишатися в теплій духовці до повного охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини: