Десерти люблять всі, але возитися з ними не завжди є бажання або час. На щастя, можна трохи схитрувати, якщо знати головні нюанси.
Багато українців люблять бісквіт, адже це відмінний десерт, який відносно легко та швидко можна приготувати як для улюблених домочадців, так й перед приходом гостей. Якщо витратити трохи більше часу та проявити фантазію, то вже готовий бісквіт можна перетворити в прекрасний торт.
УНІАН розбирався, як приготувати ідеальний пишний бісквіт в духовці та мультиварці.
Раніше ми говорили про те, як зробити чізкейк за 1 годину за рецептом шеф-кухаря.
Немає нічого кращого та смачнішого класичного бісквіта. Пишна та рум'яна випічка порадує будь-кого, але важливо не забувати основні правила:
І ще один секрет - вже готовий бісквіт залишаємо на пару хвилин в духовці, після чого дістаємо і залишаємо остигати. І тільки після цих маніпуляцій його можна буде дістати з форми.
Бісквіт за цим рецептом дуже простий та ідеально підійде як основа для торта, так і самостійний десерт.
Що необхідно для пишного класичного бісквіта:
Сам десерт готуємо за наступною технологією:
Крок 5 - останній - бісквіт випікаємо приблизно 30-40 хвилин при температурі 180ºС.
Тісто замішуємо, як в першому рецепті, але разом з борошном додаємо розпушувач.
Форму змащуємо вершковим масло, після чого виливаємо тісто.
Вибераем режим "Випічка" та встановлюємо час 50 хвилин.
Після закінчення програми бісквіт повинен постояти в мультиварці ще 15 хвилин, після чого його можна діставати.
Якщо дуже любите шоколадні десерти, а возитися не хочеться, то можна схитрувати. Для цього вам знадобиться какао.
Спочатку замішуємо тісто на класичний бісквіт. Потім додаємо какао порошок до 30 грам, інакше десерт вийде гірким. Випікаємо 30-40 хвилин при 180ºС і вуаля - десерт готовий.