УНІАН публікує покроковий рецепт круасанів, який завжди виходить у кулінарів.
Процес приготування круасанів досить трудомісткий - ця випічка точно не відноситься до категорії простих рецептів. Але зусилля того варті. Ароматні і рум'яні домашні круасани настільки смачні, що після їхньої дегустації вам не захочеться купувати таку випічку в магазині. У круасани можна загортати як солодку, так і солону начинку - в останньому випадку в тісто варто додати менше цукру.
Як приготувати круасани-покроковий рецепт
Для приготування круасанів знадобляться наступні інгредієнти:
борошно - 500 г;
яйця - 1 шт.;
сухі дріжджі - 12 г;
вершкове масло - 350 г;
вода - 150 мл;
молоко - 100 мл;
цукор - 2 стол.л.;
сіль - 0.5 ч. л.;
Також підготуйте інгредієнти для начинки. Готуються круасани наступним чином:
100 г вершкового масла заздалегідь дістати з холодильника, решту масла залишити в холодильнику.
У великій мисці змішати борошно, цукор, сіль і дріжджі.
Додати 100 г м'якого масла кімнатної температури і підігріте молоко.
Замісити тісто на столі руками. Потім загорнути тісто в плівку і залишити в холодильнику на 4-8 годин.
250 г вершкового масла викласти на пергамент також накрити пергаментом зверху. Розкачати масло качалкою в тонкий квадрат. Поставити в холодильник на той же час, що і тісто.
Холодне тісто з холодильника розкачати в тонкий прямокутник, в два рази довший, ніж квадрат масла, але такий же по ширині.
На одну половину тіста викласти розкачане масло і закрити зверху другою половиною.
Акуратно розкачати тісто з маслом всередині качалкою.
Тепер скласти квадрат тіста навпіл. Виходить 4 шари масла і 8 шарів тіста. Поставити тісто в такому вигляді на 1 годину в холодильник.