Добірка низькокалорійних та апетитних страв із кисломолочного продукту.
Багато господинь вибирають сир в якості начинки для випічки. Пончики, запіканки, вареники і сирники - всі ці страви неможливо уявити без м'якого і розсипчастого сиру. Ми розповімо, як за 15-20 хвилин приготувати ароматні ласощі, які сподобаються навіть тим, хто скептично ставиться до сирних продуктів.
Раніше ми розповідали про те, як приготувати апетитні чебуреки з сиром.
Сир пропустити через м'ясорубку або сито, додати яйця, цукор, сіль і масло, всі інгредієнти перемішати. Просіяти борошно і з'єднати з сирною масою. Налити в каструлю воду і поставити на вогонь.
Читайте такожКоли гості на порозі: кращі рецепти страв на швидку руку до свята
Подавати з вершковим маслом, сметаною або джемом.
Сир ретельно перемішати з яйцями. Додати цукор, знову перемішати. Додати манку і знову перемішати. Залишити масу, почекати 20 хвилин, поки вона настоїться. Суміш викласти у форму для запікання, випікати 30 хвилин при температурі 180°C.
Розбити яйця в чашу блендера, додати сир і згущене молоко. Включити блендер і збивати масу до однорідного стану. Форму для випічки змастити маслом, вилити сирну суміш. Поставити тісто в розігріту духовку і випікати 30 хвилин при температурі 180°C. Обернути форму фольгою зверху і випікати ще 30 хвилин.
В кінці дістати десерт, перевернути його на блюдо, полити малиновим варенням і подати до столу.
Змішати молоко, сир і соду. Якщо купили крупнозернистий сир, то його бажано перебити в блендері. Взяти велику миску, перекласти в неї масу, додати натертий сир і часник. Нарізати дрібно кріп - з'єднати з інгредієнтами в мисці. Додати яйця і сіль, перемішати. Всипати борошно і знову перемішати.
Отримане тісто розділити на дві частини. Сковороду змастити олією, викласти на неї одну частину в формі млинчика. Накрити кришкою і смажити на помірному вогні 4-5 хвилин. Перевернути корж і смажити ще 4-5 хвилин до утворення золотистого кольору. Так само точно вчинити і з другою частиною тесту.
Готові коржі викласти на тарілку і розрізати на 4 частини.
Взяти глибоку миску, висипати в неї сир. Посолити, розім'яти виделкою до однорідного стану. Сир натерти на крупній тертці, приблизно 40 гр додати в сир. Меншу частину залишити для подачі. Розбити яйце, білок відокремити від жовтка і додати в тісто. Жовток залишити для подачі. Ретельно перемішати масу, всипати борошно і знову перемішати.
Зібрати тісто в кулю, потім посипати руки борошном і сформувати з тіста корж з загостреними краями. Товщина коржа - близько 2 см. Сковороду змастити маслом, розігріти і викласти на неї коржик. Смажити приблизно 3 хвилини до утворення золотистого кольору і скоринки, потім перевернути. Вирізати ложкою по центру коржа не наскрізний отвір для жовтка. Викласти жовток, корж посипати сиром.
Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і довести корж до готовності (приблизно 3-4 хвилини). Ви зрозумієте, що хачапурі готовий, коли сир розплавиться, а жовток трохи "схопиться",
Вас також може зацікавити: