Свято - це привід відпочити, а не годинами бігати між плитою і духовкою в спробі приготувати десять кулінарних шедеврів. Шикарний святковий обід можна приготувати всього за 40 хвилин з доступних продуктів. Ці рецепти виручать вас в разі, якщо часу до приходу гостей дуже мало, а в холодильнику порожньо.
В іншій добірці ми розповідали, які оригінальні святкові закуски можна приготувати цього літа.
- Закуска на швидку руку – рулети з лаваша з сиром
- Печериці в клярі з легким соусом
- Курячі відбивні з помідорами і сиром
- Салат на швидку руку з крабовими паличками і овочами
- Десерт на швидку руку – фрукти в шоколаді
Закуска на швидку руку – рулети з лаваша з сиром
- Лаваш – 2 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Твердий сир – 200 г.
- Зелень – пучок.
- Часник – 2 зубч.
- Сметана або майонез – 3 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
- Олія для смаження.
Яйця поставити варитися круто. Натерти сир, дрібно порізати зелень, порубати часник. Варені яйця розім'яти виделкою. Змішати яйця з сиром, зеленню, часником і сметаною або майонезом. Викласти на лаваш і згорнути рулет. Рулетики викласти на розігріту сковороду з маслом і обсмажити з двох сторін. Якщо часу немає, можна підігріти в мікрохвильовці.
Печериці в клярі з легким соусом
- Печериці – 500 г.
- Яйцяь – 2 шт.
- Борошно або панірувальні сухарі.
- Цибуля – 1 шт.
- Пучок петрушки і кропу.
- Зелена цибуля – 50 г.
- Сметана або натуральний йогурт – 400 г.
Читайте такожХуднемо смачно: рецепти апетитних літніх салатівВеликі гриби розрізати четвертинами, дрібні залишити цілими. Обмити гриби і видалити бруд. Яйця збити з сіллю і перцем. Вмочити гриби в яйця, обваляти в борошні або сухарях і обсмажити до золотистої скоринки. Цибулю, зелену цибулю і зелень дрібно нарізати і змішати зі сметаною. Подати гриби з соусом до столу.
Курячі відбивні з помідорами і сиром
- Куряче філе – 500 г.
- Яйця – 2 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Сир твердий – 150 г.
- Борошно.
- Олія для смаження.
Куряче філе нарізати тонкими пластинами і відбити молотком. Посолити і поперчити з двох сторін. Яйця збити міксером. Помідори нарізати кружечками, сир – тонкими пластинами. Кожну відбивну обваляти в борошні. Потім на одну сторону відбивної покласти сир і кружечок помідора. Вмочити відбивну в яйці і обсмажити на сковороді з двох сторін.
Салат на швидку руку з крабовими паличками і овочами
- Крабові палички – 200 г.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Стручкова квасоля – 100 г.
- Консервований горошок – 150 г.
- Маслини – 100 г.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Лимонний сік.
Стручкову квасолю відварити до готовності в підсоленій воді. Крабові палички нарізати навскоси. Перець порізати соломкою. Змішати в салатниці крабові палички, перець, відварну квасолю, маслини і горошок. Заправити маслом і лимонним соком, посолити.
Десерт на швидку руку – фрукти в шоколаді
- Фрукти (банани, яблука, груші, апельсин) – 400 г.
- Чорний шоколад – 1 плитка.
- Жменя арахісу (або розкришеного печива).
- Сік лимона або лайма.
Шоколад розтопити в мікрохвильовці. Арахіс обсмажити на сухій сковороді. Фрукти злегка скропити лимонним соком. Умочіть кожен фрукт або його половинку в шоколад, а потім в арахіс або печиво. Викладіть на тарілки.
Читайте також інші рецепти: