Рецепт чебуреків з сиром / фото ua.depositphotos.com

Кримськотатарські плоскі пиріжки добре відомі всім жителям пострадянських країн. Чебуреки дуже полюбилися народу за повітряне тісто з бульбашками і ситну начинку. Традиційно цю страву готують з начинкою з жирної приправленої баранини. Більш легкий і освіжаючий варіант - чебуреки з сиром і зеленню. Начинку також можна зробити солодкою, щоб приготувати десертні пиріжки. 

Чебуреки з сиром і зеленню

Тісто:

  • Борошно - 520 г.
  • Холодна вода - 150 г.
  • Вершкове масло - 125 г.
  • Яйця - 1 шт.

Для начинки:

  • Сир - 700 г.
  • Кріп - 20 г.
  • Петрушка - 20 г.
  • Зелень кінзи - 20 г.
  • Шпинат - 5 листів.
  • Сіль, перець за смаком.

Холодне масло нарізати кубиком. Борошно просіяти. У чашу блендера викласти шматочки масла і перетерти в дрібну крихту. Якщо збираєтеся замішувати тісто руками, натріть холодне масло на крупній тертці. Перемішати борошно з маслом, вбити яйце і замісити пружне тісто. Потроху вливати холодну воду і знову замішувати тісто. Тісто скачати в кулю і викласти в пакет, залишити в холодильнику на 30 хвилин.

Читайте такожРецепти молодої картоплі: як смачно і просто приготувати ранні овочіКріп, петрушку, кінзу і шпинат дрібно порубати. Сир з'єднати із зеленню, посолити і поперчити. Ретельно перемішати начинку. Тісто розділити на однакові частини і скачати кульки, розкачати кожен в тонкий пласт. На половину кола викласти начинку і защипнути чебурек у формі півкола. 

Сковороду на чверть наповнити рослинною олією і сильно розігріти. Обсмажувати кожен чебурек до золотистої скоринки приблизно 1 хвилину з кожного боку.

Рецепт чебуреків / фото ua.depositphotos.com

Чебуреки з сиром і помідором

  • Борошно - 500 г.
  • Вода - 300 мл.
  • Яйця - 1 шт.
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Горілка - 1 ст. л.

Начинка:

  • Сир - 400 г.
  • Помідор - 2 шт.
  • Пучок зелені.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Чорний перець, сіль за смаком.

Воду закип'ятити, додати олію, сіль і 1 склянку борошна. Швидко замісити тісто. Коли воно трохи охолоне, додати горілку і яйце. Перемішати до однорідності, всипати решту борошна. Залишити тісто на 1,5 години на столі, накривши серветкою. Сир розім'яти виделкою, посолити, поперчити, додати подрібнений кріп і пропущений через прес часник. Помідори нарізати кружечками.

Тісто розділити на однакові шматки, тонко розкатати в коло. На половину кола викласти помідор і 2 ст.л. начинки. Защипнути тісто і сформувати чебуреки. Обсмажувати у великій кількості сильно нагрітої олії.

Солодкі чебуреки з сиром

  • Борошно - 300 гр.
  • Сіль - щіпка.
  • Масло рослинне - 2 ст. ложки + для смаження 80 мл.
  • Вода (окріп) - 150 мл.
  • Сир - 250 г.
  • Цукор - 70 г.

Для тіста в миску просіяти борошно, додати сіль і рослинну олію, перемішати. У центрі зробити поглиблення і влити гарячу воду і відразу замісити тісто. Залишити тісто на 20 хвилин. Розділити на однакові шматочки і розкатати кожен в тонкий пласт. На одну сторону кожного чебурека покласти сир, присипати цукром. Защипнути чебуреки і обсмажити на розпеченій олії з двох сторін.

Вам також може бути цікаво: